Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Δράμα ο Πρόεδρος…


Από την Αλληλεγγύη για όλους. Διαβάστε και τη σχετική ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Δράμας από το μπλογκ του.

Δράμα ο Πρόεδρος…
Όχι στην «έξωση» του ΚΙΦΑ Δράμας από το Εργατικό Κέντρο
Ανακοίνωση της Αλληλεγγύης για Όλους:
Με τον πιο «εύστοχο» τρόπο επέλεξε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δράμας και ο Πρόεδρος  Γ.Σαβρίδης να επιδείξει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και ανέργους της πόλης του μετά  την απόφαση του να κάνει «έξωση» στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο της Δράμας που στεγάζεται εντός του Εργατικού Κέντρου.
228 εθελοντές πολίτες και επαγγελματίες στον χώρο της υγείας καθώς και φορείς της πόλης της Δράμας έχουν εδώ και 2,5 χρόνια συγκροτήσει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης,  που προσφέρει σε μόνιμη βάση, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους προσερχόμενους, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους. Στα δύο μόνο χρόνια λειτουργίας του ιατρείου έχουν πραγματοποιηθεί 928 επισκέψεις ασθενών, και ο αριθμός αυξάνεται…Το ΚΙΦΑ έχει ταυτόχρονα επιδιώξει και διεκδικεί από την πολιτεία να εξασφαλίζει δωρεάν την αναγκαία κατά περίπτωση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία και αποκατάσταση.
Με παρεμβάσεις μέσα στην πόλη για την υπεράσπιση του νοσοκομείου αλλά και του δικαιώματος όλων στην υγεία, αποτελεί ένα ενεργό κομμάτι της ζωής της πόλης, που έχει με την παρουσία, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του αγκαλιαστεί με θέρμη από τους πολίτες.
Την ώρα που το κράτος καταστρατηγεί τις συνταγματικές του υποχρεώσεις για υγειονομική κάλυψη όλων ανθρώπων και αφήνει μεγάλο μέρος του πληθυσμού χωρίς γιατρούς, φάρμακα και νοσηλεία, την ώρα που αρνείται να εφαρμόσει τη νομιμότητα, όπως στην περίπτωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, την ώρα που εφαρμόζει εργασιακούς νόμους μεσαίωνα, ο κύριος Σαβρίδης μπερδεύει το ρόλο του και αντί να καταγγείλει τα παραπάνω, κάνει τα δικά του μαθήματα «νομιμότητας». Με έγγραφο- απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου στις 16 Ιουνίου κάνει «έξωση» στο Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείο Αλληλεγγύης Δράμας.
Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους και ενεργούς πολίτες να εκφράσουν στη στήριξη τους στο ΚΙΦΑ Δράμας και να καταγγείλουν την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.
Για την ιστορία τα εργατικά κέντρα είναι απόγονοι των δομών αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι (με ή χωρίς δουλειά) οργάνωσαν για να διεκδικήσουν τα δίκαια και συμφέροντά τους. Αν όχι τώρα, σε καιρούς κρίσης, τότε πότε τα εργατικά κέντρα και οι εκπρόσωποί τους θα τιμήσουν το ρόλο και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους;
Να ανοίξουν τώρα όλα τα εργατικά κέντρα της χώρας τις πόρτες τους για να στηρίξουν έμπρακτα με δράσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης όλους εκείνους τους εργαζόμενους, ανέργους, αποκλεισμένους κατοίκους, που έχουν πια λυγίσει από την λαίλαπα των μνημονιακών και κυβερνητικών πολιτικών λιτότητας.
Κανένας και καμία μόνος του στην κρίση, δύναμή μας η αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου