Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Τρίτη τραμπούκικη παρέμβαση στη Φιλαδέλφεια

Αναρτούμε μήνυμα από παρόντα κάτοικο και ενημέρωση για τη 3η κατά σειρά τραμπούκικη επέμβαση των μπράβων του Μελισσανίδη

Ο εσμός των μπράβων του Μελισσανίδη έκανε για τρίτη φορά την παρέμβασή του.

Στη χθεσινή προσπάθεια των κατοίκων και των Δημάρχων των πόλεων Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Ιωνίας να συζητήσουν σε δημοκρατικό κλίμα για την τύχη των περιοχών τους και του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας με το Νέο Ρυθμιστικό, ενός Άλσους που την περίοδο της Κατοχής οι κάτοικοι της περιοχής προστάτεψαν από την ξήλευση παρά τις σκληρές για την εποχή ανάγκες θέρμανσης, οι τραμπούκοι εισήλθαν στο ανοιχτό αμφιθέατρο τους Άλσους όπου θα γινόταν η εκδήλωση μετά από άδεια που του δόθηκε από την Αστυνομία, με σκοπό να ακυρώσουν για τρίτη φορά τη συζήτηση.

Μετά από 30 λεπτά ΄΄διαπραγματεύσεων΄΄ και ενώ είχαν προσέλθει εκατοντάδες κάτοικοι για να παρακαλουθήσουν τη συζήτηση, ο Οπαδικός Στρατός του πετρελαιά Μελισσανίδη κατάφερε να ακυρώσει την εκδήλωση, στηρίζοντας στην πράξη τον επιχειρηματία και την προσπάθειά του μέσω της κυβέρνησης Σαμαρά να βάλει στο χέρι και τα πρόσθετα 23 στρέμματα Άλσους που του δίνει ο νέος νόμος για το Ρυθμιστικό.

Για όσους από εμάς δεν είχαμε καταφέρει να παρακολουθήσουμε από κοντά τις δύο προηγούμενες απόπειρες των κατοίκων να συζητήσουν ελεύθερα και δημοκρατικά, είδαμε και ζήσαμε από κοντά μέρες του 63, μέρες ΄΄καρφίτσας΄΄ με τους τραμπούκους του παρακράτους, τότε, να εμποδίζουν βίαια κάθε συγκέντρωση που έκανε η ΕΔΑ και ο δημοκρατικός κόσμος.

Όμως ιδιαίτερη σημασία έχει η προστασία που παρείχε και χθες το επίσημο κράτος απέναντι στο οπαδικό παρακράτος. Η Ελληνική Αστυνομία λειτούργησε ως Ιδιωτικός Στρατός του ''επιχειρηματία'' Μελισσανίδη.

Με τους κατοίκους να κινδυνεύσουν από τη βία μιας 80άδας οργανωμένων ανεγκέφαλων, μόνο ένας αξιωματικός ήταν παρών στο χώρο, μαζί με 3-4 αστυνομικούς με jockey και μια αστυνομικίνα.

Στα 60 μέτρα επί της Δεκελείας ήταν 3-4 μηχανάκια της Ομάδας Δέλτα που έκοψαν την ροή των οχημάτων κάποια στιγμή που τα πράγματα αγρίεψαν και οι χούλιγκανς επιτέθηκαν προκλητικά στους κατοίκους προπηλακίζοντας, απειλώντας και βρίζοντας. Σε άλλες, βέβαια, περιπτώσεις η ΄΄αξιόμαχος΄΄ Ομάδα Δέλτα επιδεικνύει υπερβάλοντα ζήλο σε κεφάλια διαδηλωτών, πέφτοντας με τα μηχανάκια πάνω σε ανθρώπουςμ κλπ.
Στην δε Πλατεία Πατριάρχου υπήρχε μια μικρή κλούβα με πράσινα ΜΑΤ (όχι του κλασσικού μεγέθους αλλά η μισή σε μέγεθος), η οποία προφανώς ΄΄δε χρειάστηκε΄΄να επέμβει.

Είναι προφανές νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η δολοφονική πρακτική του Μελισσανίδη και των μπράβων του και να γίνει ανεκτή η επιλεκτική ''ανοχή'' του επίσημου κράτους απέναντι στην παρανομία και τις δολοφονικές ενέργειες ενός κρατικοδίαιτου επιχειρηματία.

Οφείλουν τα κόμματα της Αριστεράς, ο Δημοκρατικός Κόσμος και όλη η ελληνική κοινωνία να δράσουν πριν είναι αργά. Πριν γίνουμε Σικελία.

Δυστυχώς η επίδειξη οποιουδήποτε τύπου διαλλακτικότητας απέναντι στα αδίστακτα ΄΄επιχειρηματικά'' συμφέροντα αποδεικνύεται όχι απλα λανθασμένη, αλλά τραγική.

Η, έστω και μικρή, υποχώρηση από αρχές λαμβάνεται ως συναίνεση και συμφωνία με σχέδια που έχουν εξυφανθεί ενάντια στην κοινωνία, συμφωνία με άνομα συμφέροντα και επιδιώξεις.

Από το Left.gr

Με προπηλακισμούς εναντίον κατοίκων, οπαδοί ματαίωσαν τη δημόσια συζήτηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιοκαι το γήπεδο της ΑΕΚ - Ο Α. Βασιλόπουλος έκανε λόγο για «οργανωμένες ομάδες που υπακούν εντολές και μετακινούμενους στρατούς εκτός πόλης που έχουν μόνιμη παρουσία στη Φιλαδέλφεια και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να πάρουν θέση» - «Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας, καταπατούν θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες και στοχεύουν στη φίμωση της ελεύθερης έκφραση» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμη μία αναβολή πήρε η χθεσινή συζήτηση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και την προστασία του Άλσους Φιλαδέλφειας, στην οποία είχαν καλέσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης.
Γύρω στις 7.00, οι οπαδοί που ήταν συγκεντρωμένοι έξω στο πεζοδρόμιο, μπήκαν στον χώρο, κατέλαβαν το ένα τρίτο της κερκίδας και μέρος του προαυλίου και άρχισαν να προπηλακίζουν κατοίκους, να φωνάζουν συνθήματα και να παρεμποδίζουν την έναρξη της εκδήλωσης, μπερδεύοντας μια δημόσια συζήτηση με ποδοσφαιρικό αγώνα. Τελικά, αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης, υπό τον φόβο επεισοδίων και επειδή ήταν αδύνατο να γίνει διάλογος υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Θυμίζουμε ότι και στις 21/6 είχαν σημειωθεί ανάλογοι τραμπουκισμοί ενάντια στη συγκέντρωση κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ενώ το κλίμα φόβου συνέβαλε στην αναβολή του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής.
Για ένα ακόμα χτύπημα στη Δημοκρατία κάνει λόγο η παράταξη «Δύναμη Πολιτών» αναφορικά με τους νέους τραμπουκισμούς. Όπως αναφέρει, «ο Άρης Βασιλόπουλος δεν μπόρεσε ούτε καν να προσεγγίσει το Π.Π.Ι.Ε.Δ υπό το φόβο πρόκλησης ακόμη μεγαλύτερων επεισοδίων. Μετά τα γεγονότα της Παρασκευής, η Αστυνομία φέρει ακέραια την ευθύνη για το ότι δεν κατάφερε να εγγυηθεί την ασφάλεια του χώρου, αν και υπήρχε σχετική διαβεβαίωση γι’ αυτό».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, «καταγγέλλει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις τραμπούκικες ενέργειες και πρακτικές τις οποίες χρησιμοποιούν υποκινούμενες ομάδες που εμφανίζονται ως οπαδοί της ΑΕΚ και που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν το λαό της Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας». «Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας, καταπατούν θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες και στοχεύουν στη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης. Η δημοκρατία δεν φιμώνεται, δεν τρομοκρατείται» επισημαίνει.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος μίλησε «στο Κόκκινο» (105,5) για τις πρόσφατες επιθέσεις κατά πολιτών που αντιδρούν στο ξεπούλημα του άλσους της πόλης.
 Ο Άρης Βασιλόπουλος μιλώντας για τα πρόσφατα γεγονότα και τις επιθέσεις κατά πολιτών που θέλουν να διαφυλάξουν το άλσος στη Ν. Φιλαδέλφεια κατήγγειλε μέσω του Κόκκινου πως"με προμετωπίδα οπαδούς ομάδων κάποιοι θέλουν να εισβάλλουν στη πολιτική και οικονομική ζωή. Εκμεταλλεύονται το πόνο των φίλων της ΑΕΚ να χτίσει γήπεδο στην ιστορική της έδρα και με μοχλό πίεσης το γήπεδο προσπαθούν να επιβάλλουν άλλα συμφέροντα".
Ο Α. Βασιλόπουλος έκανε λόγο για "οργανωμένες ομάδες που υπακούν εντολές και μετακινούμενους στρατούς εκτός πόλης που έχουν μόνιμη παρουσία στη Φιλαδέλφεια και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να πάρουν θέση". Μίλησε για "νεοφασίστες και ακροδεξιούς που φορούν το προσωπείο του οπαδού της ΑΕΚ και θέλουν να καταλάβουν σταδιακά την πόλη και να τη μετατρέψουν σε Άγιο Παντελεήμονα".
Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αποσαφήνισε ότι η θέση του είναι και το γήπεδο της ΑΕΚ να γίνει και το δάσος να μην αποχαρακτηριστεί ενώ έκανε λόγο για συμφέροντα που δεν επιθυμούν να φτιάξουν απλώς και μόνο ένα γήπεδο. Τόνισε πως δεν πρόκειται να προσέλθει σε διάλογο με τη Διοίκηση της ΑΕΚ όσο αυτή δεν καταγγέλλει και δεν διαχωρίζει τη θέση της από τη τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου