Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Υποψήφιοι της συσπείρωσης στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΙΑ!

Το ψηφοδέλτιο της κατέθεσε την Κυριακή στο Πρωτοδικείο η Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή. Σ’ αυτό δεν περιλαμβάνονται «λαμπεροί» τηλεοπτικοί αστέρες, ούτε πολιτικοί που ψήφισαν ή στήριξαν τα Μνημόνια και τώρα παριστάνουν τους «ανεξάρτητους». Συμμετέχουν όμως αγωνιστές και αγωνίστριες των κινημάτων, που έδωσαν μάχες ενάντια στον Καλλικράτη και τα μνημόνια για να μην περάσουν οι απολύσεις, οι περικοπές, η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών δομών και διεκδίκησαν δωρεάν παιδεία, υγεία και πρόνοια για όλους. Αγωνιστές και αγωνίστριες που έβαλαν φρένο στη φασιστική απειλή και στις προσπάθειες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να συγκροτήσουν τάγματα εφόδου και υπερασπίστηκαν τα δημοκρατικά δικαιώματα απέναντι στην κρατική καταστολή. Αγωνιστές και αγωνίστριες που συγκρούστηκαν με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που στοχοποιεί τους μετανάστες ως υπεύθυνους για την κρίση του συστήματος, αλλά και ακτιβίστριες του γυναικείου και του ΛΟΑΤ κινήματος που πάλεψαν ενάντια στις σεξιστικές διακρίσεις. Αγωνιστές και αγωνίστριες που πρωτοστάτησαν στις πρωτοβουλίες κατοίκων ενάντια στα χαράτσια, το κόψιμο του ρεύματος και τους πλειστηριασμούς.

Η «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» παλεύει για την ενότητα στη δράση απέναντι στη βαρβαρότητα των μνημονίων, προβάλλει όμως ταυτόχρονα με επιμονή το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής. Τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ, την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, την απαγόρευση των απολύσεων, τον εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και την κοινωνία απέναντι σ’ ένα σύστημα που νοιάζεται μόνο για τα κέρδη των λίγων. Η ενίσχυσή της σ’ αυτές τις εκλογές και η παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι δύναμη για την οργάνωση και την προοπτική των αγώνων που θα δώσουμε την επόμενη περίοδο.

Το ψηφοδέλτιο έχει εξής:

Υποψήφιος δήμαρχος: Γιάννης Κούτρας, γιατρός, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, πρ. μέλος ΔΣ ΕΝΙΘ, μέλος Π.Σ.Ο. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Υποψήφιοι της δημοτικής κίνησης “Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή”, μέλη της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών:

Κολότσιος Αθανάσιος (Σάκης), μηχανολόγος μηχανικός, πρόεδρος Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος

Στάθης Γιάννης, τοπογράφος μηχανικός, μέλος Δ.Σ. Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας

Μήτζιας Ιωάννης, Τοπογράφος Μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας 

Κοµνιανού Δήµητρα-Βασιλεία, Τοπογράφος Μηχανικός, µέλος Σωµατείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Συγκοινωνιολόγος στο Σ.Α.Σ.Θ.

Στάθη Ευθυμία (Έφη), πολιτικός μηχανικός Ιωάννου Ιωάννα, πολιτικός μηχανικός, ακτιβίστρια του ΛΟΑΤ κινήματος

Μπασιάκου Κωνσταντίνα-Αναστασία, αρχιτέκτονας μηχανικός

Σιαφάκα Αθηνά, αρχιτέκτονας μηχανικός

Το ψηφοδέλτιο της Ανταρσίας στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά Στο ψηφοδέλτιο της Ανταρσίας στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θανάση Αγαπητό, συμμετέχουν αγωνιστές και αγωνίστριες των εργατικών και λαϊκών αγώνων, από το αγροτικό και νεολαιίστικο κίνημα, τα κινήματα ενάντια στην ανεργία, τη λεηλασία της γης και του περιβάλλοντος, τις πρωτοβουλίες κατοίκων και τις προσπάθειες ανάδειξης της πολιτιστικής δημιουργίας ενάντια στην ισοπέδωση και την εμπορευματοποίηση. Η Ανταρσίας στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί σε μαζική υποστήριξη του ψηφοδελτίου με τον αγώνα και την ψήφο, για να κάνουμε την Ανταρσία στην πολιτική που ρημάζει τις ζωές της κοινωνικής πλειοψηφίας. Υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: Αγαπητός Θανάσης του Νικολάου, δάσκαλος, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και του ΓΣ της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ Θεσ/νίκης

Σαμδάνης Κωνσταντίνος (Ιταλός) του Βασιλείου, αρχιτέκτονας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ- Τμήμα Κ. Μακεδονίας, μέλος της Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας

Μπαρουξή Αγγελική, αρχιτέκτονας

Φραγκίσκος Ρηγόπουλος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Μεταλλειολόγος Μηχανικός, μέλος του ΣΜΤ

Πουλέας Γρηγόριος του Ευαγγέλου, ηλεκτρολόγος-μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Κ. Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου