Τρίτη 29 Απριλίου 2014

"Αμελλητί εφαρμογή" των ληστρικών αυξήσεων εισφορών από αύριο?

Αναρτούμε χθεσινό (28/4) έγγραφο της Διεύθυνσης Εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ (το οποίο δεν κοινοποιείται καν προς τη ΔΕ του Ταμείου) προς όλα τα περιφερειακά τμήματα του ΤΣΜΕΔΕ, με το οποίο καλεί σε "αμελλητί εφαρμογή" των ληστρικών αυξήσεων εισφορών. Ήδη στο ΤΣΜΕΔΕ ενημερώνουν τους συναδέλφους, ότι από αύριο θα εκδίδονται ειδοποιητήρια με εφαρμογή των αυξήσεων. 
Όσον αφορά το έγγραφο το οποίο επικαλείται η κα Λέκκα το ΤΕΕ γράφει σε σημερινή του ανακοίνωση:
"Στα ελεγχόμενα για τη νομιμότητά τους, πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΤΑΑ την 11η Μαρτίου 2014, με θέμα: «Ενημέρωση του ΔΣ του ΕΤΑΑ για την αποστολή των ειδοποιητηρίων Α’ εξαμήνου 2014, μετά την έκδοση της υπ’αριθμ. Ν3/2014 Απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας» και, ενώ η συνεδρίαση διεκόπη, λόγω της αποχώρησης του Εκπροσώπου μας, κ. Γαμβρίλη, του κ. Λαζαρόπολου και του κ. Καραπάνου, περιέλαβε τη γραπτή άσκηση αντιρρήσεων της κυβερνητικής Επιτρόπου ότι δεν συμφωνεί με την Απόφαση του ΔΣ και ότι θα πρέπει να επιβληθεί η άμεση αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Ο σεναριογράφος, κ. Σελλιανάκης, στα δήθεν αυθημερόν επικυρωμένα πρακτικά της συνεδρίασης την 11η Μαρτίου 2014 περιλαμβάνει τις απόψεις της κυβερνητικής Επιτρόπου που κατατέθηκαν 7 ημέρες αργότερα στο πρωτόκολλο του Ταμείου, στις 18 Μαρτίου 2014 (επισυνάπτεται το γραπτό κείμενο της κυβερνητικής Επιτρόπου – συνημμένο 1).
Στη συνέχεια προκάλεσε την αποστολή επιστολής από τον υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση, για άμεση αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αφού κράτησε στο συρτάρι του για αρκετές ημέρες τη «δήθεν» άσκηση αντιρρήσεων της κυβερνητικής Επιτρόπου.
Στόχος του: η ακύρωση της Απόφασης του ΔΣ του ΕΤΑΑ και η άμεση επιβολή των αυξήσεων."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου