Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση της Συσπείρωσης εργαζομένων ΓΓΒ/ΓΓΕ

Ανακοίνωση της Συσπείρωσης εργαζομένων ΓΓΒ/ΓΓΕ για την επίθεση των ΜΜΕ στο συνδικαλισμό με αφορμή την εμπλοκή του προέδρου του Συλλόγου στις κατηγορίες για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων
 
Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις συλλήψεις για το «κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων», έχει ξεσπάσει στα ΜΜΕ ακόμα ένα κύμα κατασυκοφάντησης κι επίθεσης ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα και κατ’ επέκταση στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. Εκμεταλλευόμενοι την εμπλοκή του ονόματος του προέδρου του Συλλόγου στο «κύκλωμα» –  και πριν ακόμα καν αρχίσει η προανακριτική διαδικασία – οι τηλεοπτικοί δικαστές άρπαξαν για ακόμα μια φορά την ευκαιρία να καταδικάσουν ως ενόχους «αντιμνημονιακούς συνδικαλιστές που τα τρώνε, ενώ ο κόσμος πεινάει» κλπ κλπ.
                 
Είναι αυτοί που την ίδια στιγμή «εξαφανίζουν», με άνωθεν εντολές, απεργίες και κινητοποιήσεις διαθέσιμων και απολυμένων συναδέλφων από τα δελτία ειδήσεων  και πανηγυρίζουν με κάθε δικαστική απόφαση που βγάζει τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, που έτρεξαν εν ριπή οφθαλμού να στήσουν τηλεδικαστήρια καταδίκης συνολικά του συνδικαλισμού στο δημόσιο. Μπροστά στις απολύσεις, τις νέες επερχόμενες διαθεσιμότητες, τις κατάπτυστες «αξιολογήσεις», βιάζονται να στήσουν ξανά μια βιομηχανία απαξίωσης του συνδικαλισμού και γενικότερα κάθε συλλογικότητας στους χώρους εργασίας.

Οι οποιεσδήποτε διασυνδέσεις και διαπλοκές ατόμων με επιχειρηματικούς ομίλους, «παράγοντες της αγοράς» κλπ, όχι μόνο δεν έχουν καμιά θέση στους συλλόγους μας, αλλά είναι απόλυτα καταδικαστέες από το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα συνολικά.
Ο μόνος δρόμος για τον έλεγχο και την αποφυγή τέτοιου είδους απαράδεκτων πρακτικών είναι η ενεργή συμμετοχή όλων στις συλλογικές διαδικασίες κι όχι η λογική της ανάθεσης και της δι’ αντιπροσώπου επίλυσης των συλλογικών θεμάτων. Ο μόνος υπεύθυνος να εξασφαλίσει μια τέτοια λειτουργία είναι το ίδιο το ανεξάρτητο συνδικαλιστικό κίνημα και όχι τα ΜΜΕ, η αστυνομία και τα δικαστήρια.
  
Τέλος, κάθε απόπειρα «αξιοποίησης» του συγκεκριμένου περιστατικού από μηχανισμούς κι αντιλήψεις εντός Γ.Γ.Ε. και Γ.Γ.Β., με στόχο να μπουν σε αμφισβήτηση συνολικά τα συλλογικά μας όργανα και να διαλυθεί-διασπαστεί ο σύλλογος, πρέπει να μας βρουν αποφασιστικά ενάντιους.

Τις επόμενες βδομάδες και μήνες θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση των επιθέσεων κυβέρνησης και Τρόικας. Μπροστά μας έχουμε τις δυο 48ωρες απεργίες που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «αξιολόγηση» του Μητσοτάκη και τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή τη δράση έχουμε να οργανώσουμε για να είναι όσο το δυνατότερο μαζική και αγωνιστική και γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα σύλλογο ισχυρό, δημοκρατικό, αποφασιστικό, δραστήριο, μαχητικό που μόνη στήριξή του να έχει την αλληλεγγύη των ίδιων των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου