Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Δευτέρα 24/02 στις 9:30 δυναμική διαμαρτυρία στο ΤΣΜΕΔΕ για την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το ΚΕΑΟ


Τη Δευτέρα 24/02 από τις 9:30πμ η ανοικτή συνέλευση μηχανικών θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ για τη διεκδίκηση του αυτονόητου. Του δικαιώματος να έχουμε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο εμείς όσο και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας μας.

H παρέμβαση πρέπει να είναι δυναμική και μαζική για τον επιπλέον λόγο ότι έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του ΚΕΑΟ. Έχει σταλεί έγγραφο από το Υπουργείο Εργασίας, με διαδικασία  fast track, να σταλούν άμεσα τα στοιχεία των οφειλετών του ασφαλιστικού ταμείου. Επειδή η εξέλιξη αυτή είναι εξέλιξη της τελευταίας στιγμής οφείλουμε όλοι μαζί την Δευτέρα να κινητοποιηθούμε προκειμένου να εκδηλώσουμε την αντίθεση μας στην απεχθή αυτή πολιτική στάση του Υπουργείου και ενδεχομένως του Ταμείου μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς οι οποίοι, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε, αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ να συμπορευτούν με την απαίτηση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών για καθολική Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη δίχως προϋποθέσεις. Η απάντηση στο συλλογικό πρόβλημα δίνεται μόνο συλλογικά. Όσο περισσότερες αιτήσεις-ενστάσεις συναδέλφων κατατεθούν στο πρωτόκολλο του ταμείου προς τη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ για θεώρηση βιβλιαρίων σε συνδυασμό με την ακόμα πιο έντονη παρουσία μας στα συλλογικά όργανα του ΤΣΜΕΔΕ, τόσο πιο γρήγορα θα υλοποιηθεί το παραπάνω αίτημα. Έως ότου κερδηθεί το αναφαίρετο δικαίωμα για υγειονομική κάλυψη σε όλους τους ασφαλισμένους (έχουν ή όχι άμεση ανάγκη, έχουν ή όχι χρέη-οφειλές). Η δράση και συμμετοχή όλων με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια δίνουν τις απαντήσεις στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, άνεργοι και υποαπασχολούμενοι μηχανικοί.

Υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς , κλπ) που χρήζουν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αυτή την στιγμή το δικαίωμα στη ζωή τους εξαρτάται από την γραφειοκρατία ή την ερμηνεία του υπαλληλικού κώδικα από τον εκάστοτε Διευθυντή του τμήματος Εισφορών του Ταμείου μας. Οφείλουμε όλοι οι συνάδελφοι μηχανικοί να είμαστε εκεί μαζί τους να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα αυτονόητα.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους συναδέλφους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς , κλπ) και χρήζουν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αυτή την στιγμή διακυβεύεται το δικαίωμα τους στη ζωή. Οφείλουμε όλοι οι συνάδελφοι μηχανικοί να είμαστε εκεί μαζί τους να διεκδικήσουμε μαζί τα αυτονόητα. Καλούμε την διευθύντρια του τμήματος εισφορών να προχωρήσει άμεσα στο σφράγισμα των βιβλιαρίων.
Καλούμε τους εργαζόμενους του ταμείου να στηρίξουν τον αγώνα που κάνουμε για να σφραγιστούν τα βιβλιάρια των συναδέλφων που έχουν συνθλιβεί οικονομικά από την κρίση και τα μνημόνια, για να μην αποσταλεί κανένα στοιχείο στο ΚΕΑΟ

[] Η επιστολή της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών προς τους υπαλλήλους του ΤΣΜΕΔΕ- ΕΤΑΑ από εδώ:   ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΤΑΑ
  • Δευτέρα 24/02 στις 9:30πμ καλούμε τους συναδέλφους ανασφάλιστους ή μη, σε μαζική και δυναμική διαμαρτυρία στο ΤΣΜΕΔΕ για το θέμα των Ανασφάλιστων και ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης καθώς και το ΚΕΑΟ,
  • Πέμπτη 27/02, στις 2:30μμ στο ΕΤΑΑ, μαζική συγκέντρωση, παράσταση, διαμαρτυρίας για να μην περάσουν οι αυξήσεις και για το σύνολο των αιτημάτων μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου