Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Έκρηξη αυταρχισμού απέναντι στους εργαζόμενους που δε σκύβουν το κεφάλι

Χημικά και πολλές προσαγωγές από το πρωί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σπρωξίματα, χημικά, γκλομπ άγριες και στοχοποιημένες επιθέσεις και λίγο αργότερα στο Σύνταγμα για να απομακρυνθούν από το υπ. Οικονομικών οι διαδηλωτές. Αρκετοί τραυματίες από τις επιθέσεις των ΜΑΤ (ένστολοι χρυσαυγίτες είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς), τα οποίοι επέδειξαν πρωτοφανή λύσσα. Οι συναντήσεις της κυβέρνησης με την τρόϊκα πρέπει να γίνονται χωρίς διαδηλωτές, δε θα τους κάνουμε όμως τη χάρη. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο εδώ και εδω


H εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι: "Σε όργιο βίας και τρομοκρατίας προχώρησε για άλλη μια φορά η μνημονιακή Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις. Από το πρωί και ενώ εξελίσσονταν ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων σε διαθεσιμότητα, σημειώθηκαν απρόκλητες επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής. Αποτέλεσμα τους ήταν αρκετοί τραυματισμοί εργαζομένων με τέσσερεις από αυτούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο, ανάμεσα τους το μέλος της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Θέμης Μπαλασόπουλος καθώς και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Χριστόδουλος Ευθυμίου.
Ταυτόχρονα, έγιναν δεκάδες προσαγωγές, μεταξύ των άλλων και του μέλους της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γρηγόρη Καλομοίρη, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη. Η Κυβέρνηση των υπηρετών της Τρόικα γνωρίζει καλά πως η πολιτική της δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας και καταφεύγει έτσι στον αυταρχισμό και την καταστολή.
Απέναντι σε εργαζόμενους που υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στη δουλειά, την αξιοπρέπεια και τη ζωή τους, μόνο η βία της απέμεινε ως ύστατο μέσο. Ελπίζουν πως τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους θα καταστείλουν τις κοινωνικές αντιστάσεις που συνεχώς διογκώνονται. Να ξέρουν πως ματαιοπονούν, δεν μας φοβίζουν, ο αγώνας των εργαζομένων θα μετατρέψει σύντομα την πολιτική τους σε παρελθόν".
 
H OΛΜΕ αναφερόμενη στα γεγονότα επισημαίνει πως: "Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη σύλληψη συναδέλφων μας εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων που διαμαρτύρονταν ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ μια πολιτική, που καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του Προέδρου της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη, και άλλων συναδέλφων μας, οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και διαδήλωναν ειρηνικά, έξω από το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης ενάντια στην εξαθλίωσή τους.
Απαιτούμε να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι. Απαιτούμε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και κανείς εργαζόμενος. Κανένας εργαζόμενους δεν περισσεύει. Να γυρίσουν όλοι στις δουλειές τους. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους".

2 σχόλια:

  1. Να την πω τώρα την κακία;

    Πριν από 10 μόλις μήνες, το Μάϊο του 2013, ο Θέμης Κοτσιφάκης, τότε στο προεδρείο της ΟΛΜΕ, υποστήριξε οτι δεν συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για απεργία μέσα στις πανελλαδικές και έστειλε στο σπίτι τους αδιάβαστους 80.000 εκπαιδευτικούς που ψήφισαν για απεργία με τα χαρτιά της επιστράτευσης στο χέρι. Ένα μήνα μετά, τον Ιούνιο του 2013, ο Κοτσιφάκης τέθηκε σε διαθεσιμότητα μαζί με άλλους 1800 καθηγητές. Τώρα τι ακριβώς πρέπει να γίνει και ποιος φταίει; Πώς μπορούν σήμερα αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι να κινήσουν το παραμικρό, αν υποθέσουμε οτι το θέλουν, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω; Αδειάσανε την πιο σωστή κινηματική απόφαση που έχουν πάρει ποτέ οι μαζικότερες συνελεύσεις στον κλάδο. Τώρα, ούτε 24ωρη δεν πρόκειται να κάνει κανένας και καλά θα κάνει.Μόνο με 2 τρόπους ερμηνεύονται αυτές οι αντιφάσεις: είτε πρόκειται για βλακεία, είτε για σχεδιασμένες φιέστες με στόχο... Άλλα λογική εξήγηση δεν υπάρχει. Μετά περνάμε στο χώρο της μεταφυσικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κοτσιφάκης... Άλλος εργατοπατέρας αυτός.. Α ρε Ελλάδα.. Αυτα μας φαγανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή