Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τράπηκε σε φυγή ο πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ Α. Σελλιανάκης

Αναδημοσίευση από το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ

Η δυναμική κινητοποίηση, που οργανώθηκε με απόφαση της ΔΕ ΤΕΕ χθες το μεσημέρι στο ΕΤΑΑ υπογράμμισε την αποφασιστικότητα σύσσωμου του τεχνικού κόσμου, να ακυρωθούν στην πράξη οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις του προέδρου του ΔΣ ΕΤΑΑ Α. Σελλιανάκη, χωρίς την έγκριση των μελών του ΔΣ του Ταμείου, σε συνεννόηση με τον υπουργό Εργασίας, να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή του νόμου για την είσπραξη ασφαλιστικών οφειλών μέσω ΚΕΑΟ, που οδηγεί στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων χιλιάδων μηχανικών.
Από την πλευρά του ο κ. Σελλιανάκης, που με απόφαση της ΔΕ ΤΕΕ χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητο πρόσωπο για το ΤΕΕ και τους Μηχανικούς εμφανίστηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ ΕΤΑΑ προκειμένου να καταγράψει ματαίωση της συνεδρίασης του οργάνου, λόγω έλλειψης απαρτίας και αμέσως τράπηκε σε φυγή, αποφεύγοντας να δώσει εξηγήσεις στους παριστάμενους Μηχανικούς, που βρίσκονταν στο χώρο, παρουσία του προέδρου ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζη, μελών της ΔΕ ΤΕΕ εκπροσώπους τεχνικών επιστημονικών συλλόγων και φορέων. Επίσης στην κινητοποίηση συμμετείχαν και διαμαρτυρόμενοι δικηγόροι, που αντιμετωπίζουν επίσης άμεση απειλή κατασχέσεων, λόγω ασφαλιστικών οφειλών. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετατράπηκε σε ενημερωτική, με το λόγο να παίρνει πρώτα ο αντιπρόεδρος του ΕΤΑΑ και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ κ. Γ. Γαμβρίλης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων των ασφαλισμένων, με στόχο να αποφευχθούν οι ενέργειες που «οδηγούν στα βράχια τόσο το Ταμείο, όσο και τους ασφαλισμένους». Και τόνισε πως θέματα όπως η μη αύξηση των εισφορών και η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων, έπρεπε να είχαν λυθεί... χθες. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Χρ. Σπίρτζης αφού ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τις ενέργειες της Δ.Ε. ΤΕΕ με κυρίαρχη την απόφαση για παραπομπή του κ. Σελλιανάκη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, προκαλώντας παρατεταμένα χειροκροτήματα, υπογράμμισε πως ο αγώνας της διοίκησης του ΤΕΕ δεν θα σταματήσει έως ότου λυθούν τα καυτά θέματα που απασχολούν τον κλάδο και μάλιστα θα υπάρξει συνεννόηση με τους φορείς των γιατρών και των δικηγόρων για -από κοινού- μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

4 σχόλια:

  1. Ο Καζάκης από το ΕΠΑΜ είπε ρητά ότι όχι θα γίνει αλλά το κάνουν κιόλας ότι για χρέος στις εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ πάνω από 5000 μοίρασαν κατασχετήρια σπιτιών. Ισχύει αυτό; Αλλιώς ο τύπος είναι τουλάχιστον κινδυνολόγος και ψεύτης και "σωτήρας και από πάνω.
    Αν θέλετε να σας δώσω την πηγή της ομιλίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πηγή:
    (προς το τέλος)
    http://www.youtube.com/watch?v=zox5SN4OEVo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σελλιανάκης ελέγχεται από τον Εισαγγελέα:
    https://www.efsyn.gr/?p=178554

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ανοικτή συνέλευση μηχανικών έχει μοιράσει "κατασχετήρια" όπως αυτά που βλέπεται στη δεξιά στήλη για να κινητοποιήσει τους συναδέλφους, μέχρι στιγμής έχει αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο μια και δεν έχουν πάει στοιχεία στο ΚΕΑΟ (απ' όσο μπορούμε να ξέρουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή