Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση από τη χθεσινή κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ



Στη χθεσινή κινητοποίηση κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών, κάλεσαν επίσης το τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ, η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, το ΣΜΤ καθώς και το ΤΕΕ ο καθένας με το κάλεσμα του (βλέπε εδώ τα καλέσματα).
Θυμηθήκαμε λίγο τις περσινές μας κινητοποιήσεις μια και σήμερα υπήρξε συμμετοχή άνω των 150 συναδέλφων, και η παρέμβαση ήταν αρκετά δυναμική. Αφου διακόψαμε τη συνεδρίαση εκπρόσωπος της συνέλευσης παρουσίασε τα αιτήματα μας (βλέπε video που ακολουθεί) καθώς και καλέσματα των φορέων, το ίδιο έκανε και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ, ο οποίος και ζήτησε αναβολή αποφάσεων μέχρι τα τέλη Μάρτη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατα τη διάρκεια της παρουσίασης των αιτημάτων μας, ο κος Σελιανάκης αγανάκτησε και ειρωνικά μας είπε ότι θέλουμε να μετατρέψουμε το ΕΤΑΑ σε "φιλόπτωχο ταμείο" (φυσικά μια και οι πολιτικές που υπηρετούν μας έχουν κάνει όλους φτωχούς).
Στη συνέχεια πήρε το λόγο συνασφαλισμένος δικηγόρος (Δ. Σαραφιανός) ο οποίος παρουσίασε τα αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νομικοί και εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους ο ΔΣΑ δεν έχει αποστείλει θέσεις σχετικά με το ΚΕΑΟ (εκλογές το Φλεβάρη) καθώς και τις ευθύνες που έχουν τα μέλη του ΔΣ του ΕΤΑΑ όσο εφαρμόζουν αντικοινωνικές και αντισυνταγματικές νομοθεσίες όπως αυτή του ΚΕΑΟ.
Μια και δεν υπήρχε σχετικό θέμα στο ΔΣ εγκαταλείψαμε δίνοντας την υπόσχεση ότι θα επανέλθουμε σύντομα.
Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση της 19/12/2013 (στην οποία μειοψήφησαν ο κος Σελιανάκης και ο κος Κωστάκης) αναφέρει:
"1) Δεν αποστέλεται κατάλογος βεβαίωσης οφειλών στο ΚΕΑΟ
2) Το θέμα θα επανέλθει στο ΔΣ μετά της 31.1.2014 , εφ'όσον υπάρξει τοποθέτηση από τους φορείς των ασφαλισμένων με αντικείμενο την είσπραξε οφειλομένων εσόδων."
Στη συνέχεια συζητήσαμε για εκτίμηση της κατάστασης στο ισόγειο, όπου είπαμε ότι:
α. την Τετάρτη 29/1 παρεμβαίνουμε στην ανοικτή συζήτηση που οργανώνει το ΤΕΕ για το θέμα και καλεί φορείς
β. παρακολουθούμε από την Τρίτη (που ορίζεται η ημερήσια διάταξη) τη θεματολογία του ΕΤΑΑ και παρεμβαίνουμε σε περίπτωση που τεθεί το θέμα
γ. καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επόμενη ανοικτή συνέλευση μηχναικών την επόμενη Παρασκευή 31/1 στις 6:30 στο ΤΕΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου