Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Όλοι την Πέμπτη 21/3 στις 3μμ στο ΕΤΑΑ να ακυρώσουμε τις ληστρικές αυξήσεις εισφορών

Σε συνέχεια της χθεσινής μας ανάρτησης για την εντολή από το νέο πρόεδρο του ΕΤΑΑ (Σελιανάκης) προς το ΤΣΜΕΔΕ για άμεση αποστολή των νέων σημειωμάτων με τις αυξημένες και αναδρομικές εισφορές και ως αποτέλεσμα κινητοποίησης στη ΔΕ του ΤΕΕ, υπάρχει κινητοποίηση για σήμερα Πέμπτη 21/3 στις 3μμ στο ΕΤΑΑ (Μάρνης 22), ώστε να επιβάλουμε να ακυρωθεί η απόφαση του Αυγούστου, να ακυρωθούν οι αυξήσεις και να στείλουν τα σημειώματα με τις παλιές εισφορές. Ακολουθεί η πρόταση μας προς τη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕ του ΤΕΕ.


ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕ/ΤΕΕ 20/3/2013
ΘΕΜΑ 2: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η ΔΕ/τεε συνεκτιμώντας ότι,

1. Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών με τη συνέργεια των ελληνικών κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ, επιδιώκει να φορτώσει τις επιπτώσεις της κρίσης του νεοφιλελεύθερου καπιταλιστικού υποδείγματος στους εργαζόμενους, καταστρέφοντας συντριπτικά και ανεπανόρθωτα τους όρους ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας και την πρόσβαση στα δημόσια αγαθά.

2. Οι εργαζόμενοι μηχανικοί, ως τμήμα της κοινωνία και αυτοί, δεν εξαιρούνται από την συντελούμενη παραγωγική και κοινωνική καταστροφή. Μεγάλο μέρος των συναδέλφων οδηγείται άμεσα στην εξαθλίωση και αναγκάζεται στην έξοδο από το επάγγελμα.

3. Η ανεργία, η υποαπασχόληση και η μείωση των αποδοχών αποτελούν την καθημερινότητα κάθε συναδέλφου. Χιλιάδες συνάδελφοι που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη, αιτούνται την διακοπή του επαγγέλματος, πολλοί άλλοι μεταναστεύουν.

4. Έχουν καταργηθεί οι ΣΣΕ για τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα, οι κατώτατες αμοιβές για τους αυτοαπασχολούμενους, οι αξιοπρεπείς μισθοί για τους δημόσιους υπαλλήλους, τα δημόσια αγαθά για ολόκληρη την κοινωνία. Οι χιλιάδες απολύσεις μηχανικών στον ιδιωτικό τομέα, τώρα επεκτείνονται και στο δημόσιο.

5. Το πτυχίου του μηχανικού εξισώνεται επαγγελματικά με τα πτυχία των κολλεγίων και απαξιώνεται με την τοποθέτηση φραγμών για την άσκηση του επαγγέλματος (σεμινάρια, εξετάσεις, πιστοποιήσεις). Οι μηχανικοί διασπώνται και κατακερματίζονται πολλαπλά σε ελέγχοντες «ειδικών προσόντων» και ελεγχόμενους.


6. Τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ, ο ιδρώτας πολλών χρόνων εργασίας χιλιάδων συναδέλφων, καταληστεύονται, απαξιώνονται και εξανεμίζονται στα τραπεζικά, χρηματιστηριακά και επενδυτικά παιχνίδια. Μόνο η συνεχιζόμενη ληστεία του PSI πάνω στα αποθεματικά του ταμείου ξεπερνά τα 2 δισ. €.

7. Με στοιχεία του Σεπτεμβρίου του 2012 πάνω από το 25% των συναδέλφων αδυνατούν να πληρώσουν τις ήδη πολύ υψηλές εισφορές του ν.3518/06 και στερούνται οι ίδιοι και τα παιδιά τους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

8. Ο κλάδος υγείας του ταμείου μας εντάσσεται στον εξαρχής ελλειμματικό ΕΟΠΥΥ και η προβληματική πρόσβαση στις παροχές του ΚΥΤ αντικαθίσταται από την απουσία περίθαλψης.

9. Σε διατεταγμένη υπηρεσία η νέα Διοίκηση του ΕΤΑΑ υπό τον «συνάδελφο» κ. Σελλιανάκη, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της αποφάσισε την άμεση υλοποίηση των όσων παρανόμων και αντισυνταγματικών προβλέπονται στο ν.3986/11 για την υπέρογκη και αναδρομική από 01/07/11 αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ.

10. Η αποστολή των παράλογων και αντικειμενικά ανέφικτων νέων αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών προς τους συναδέλφους ή εντάσσεται στην κυβερνητική προσπάθεια δήμευσης κάθε πόρου ή περιουσιακού στοιχείου μέσα από την ένταση της δανειοληπτικής, φορολογικής και εισφορολογικής εκμετάλλευσης. Η κίνηση αυτή αποτελεί τη χαριστική βολή στον εδώ και πολύ καιρό δοκιμαζόμενο κλάδο των Μηχανικών και αποτελεί χρέος μας να αποτραπεί με κάθε τρόπο.

            Η ΔΕ/τεε επιδιώκει έμπρακτα και αυτοκριτικά με την ως τώρα στάση της, να σταθεί κατά απόλυτο τρόπο απέναντι στην κυβερνητική επιλογή αφανισμού των Μηχανικών και της κοινωνίας αποφασίζοντας τα εξής:

1. Η ΔΕ/τεε εκφράζει δημόσια την πολιτική αποδοκιμασία της για την ως τώρα στάση των εκπροσώπων των Μηχανικών στο ΔΣ του ΕΤΑΑ (Ονομαστικά …..) και στο ΔΣ Διοικούσας Επιτροπής Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ε.Τ.Α.Α (Ονομαστικά …..), και συγκεκριμένα για την υπερψήφιση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών που προέβλεπε ο ν.3986/11.

2. Η ΔΕ/τεε καλεί ενώπιον όλων των Μηχανικών, τους εκπροσώπους των Μηχανικών στο ΔΣ του ΕΤΑΑ (Ονομαστικά …..) και στο ΔΣ Διοικούσας Επιτροπής Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ε.Τ.Α.Α (Ονομαστικά …..), να διορθώσουν τη στάση τους και να δεσμευτούν ότι

-          θα επαναφέρουν στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ στο οποίο συμμετέχουν, το θέμα της εφαρμογής των παράνομων και αντισυνταγματικών μνημονιακών διατάξεων περί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών και να απορρίψουν την εφαρμογή τους.

-          δεν θα συνδράμουν κατά οποιοδήποτε τρόπο στην αποστολή σημειωμάτων αυξημένων εισφορών, τρεχουσών, μελλοντικών ή αναδρομικών.

-          θα παρέχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους Μηχανικούς και τα προστατευόμενα μέλη τους

Σε περίπτωση αδυναμίας ή διαφωνίας τους να ενημερώσουν άμεσα τη ΔΕ/τεε για την αντικατάστασή τους.

3. Η ΔΕ/τεε καλεί όλους τους Μηχανικούς να μην πληρώσουν ούτε 1€ από τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που θα παραλάβουν, μέχρι την επαναφορά τους τουλάχιστον στα προηγούμενα (και ήδη πολύ υψηλά) επίπεδα.

4. Η ΔΕ/τεε καλεί όλους τους Μηχανικούς σε κινητοποίηση και αποκλεισμό του Υπ. Εργασίας την Πέμπτη 28/3/12 με αίτημα
-           την ανάκληση της απόφαση αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών
-           την άμεση αποκατάσταση των «κουρεμένων» αποθεματικών του Ταμείου μας

5. Η ΔΕ/τεε προτείνει προς την επόμενη Α/τεε την αφαίρεση της ιδιότητας του μέλους του ΤΕΕ του προέδρου του ΕΤΑΑ, κ Σελλιανάκη, εξαιτίας της ανοιχτά αντισυναδελφικής στάσης του

6. Η ΔΕ/τεε αποφασίζει την επ’ αόριστο απενεργοποίηση όλων ανεξαιρέτως (συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρονικών) υπηρεσιών του ΤΕΕ, μέχρι την 
-           την ανάκληση της απόφαση αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών
-           την άμεση αποκατάσταση των «κουρεμένων» αποθεματικών του Ταμείου μας

7. Η ΔΕ/τεε αποφασίζει την άμεση ενημέρωση με φυσικό και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προς όλους τους μηχανικούς για τις ως άνω αποφάσεις της, στην οποία θα περιληφθούν και οι απόψεις παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο ΤΕΕ.

19.3.2013
Μέλος της ΔΕ/τεε
Σπύρος Κοντομάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου