Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Σωματείου εργαζομένων στην Intracom

Παιανία, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΔΣ, ανταποκρινόμενο σε κινητοποίηση και πρόσκληση από σωματεία και συλλογικότητες με μέλη μηχανικούς αποφάσισε να στηρίξει με κήρυξη για τους μηχανικούς-μέλη του Σωματείου μας στην Αττική, 3ωρης στάσης εργασίας από τις 09:00 ως τις 12:00 την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση μπροστά στη Attica Bank (κεντρικά, Ακαδημίας & Ιπποκράτους) στις 10 π.μ..
Οι συνάδελφοι μηχανικοί, ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ,  με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου, υπέστησαν κι άλλο ένα γενναίο «κούρεμα» μέσω της εκτίναξης των ασφαλιστικών εισφορών τους.  Οι μετά το ‘93 ασφαλισμένοι για τον κλάδο της ειδικής προσαύξησης αλλάζουν ασφαλιστική κατηγορία μετά την τριετία και μπαίνουν στην 2η ασφαλιστική κατηγορία, όπως και οι επαγγελματίες και στη συνέχεια ανά τριετία ανεβαίνουν… Για τους πριν το ‘93 ασφαλισμένους αυξάνεται η εισφορά της ειδικής προσαύξησης ΚΑΙ καταργείται το πλαφόν των 2000 € (πάει στα 5.546,8 €) στον υπολογισμό των εισφορών (που αντιστοιχούσε στο πραγματικό επίπεδο των παροχών).
            Αληθινό δε μακελειό για τους αυτοαπασχολούμενους (μπλοκάκια) αλλά κι ιδιαίτερα τους νέους προσλαμβανόμενους ή απασχολούμενους μηχανικούς που πλέον καλούνται να πληρώνουν εισφορές μεγαλύτερες από τις πραγματικές (μνημονιακές) αμοιβές τους! Με την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων αλλά και τη φοβερή ανεργία ακόμη και παλιοί μηχανικοί δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους (το ποσοστό νέων και παλιών συνολικά πλησιάζει το 30%). Έτσι υπάρχει ένας φαύλος κύκλος ασφαλιστικής κατάρρευσης μέσω αδυναμίας πλήθους μηχανικών.
            Την ίδια στιγμή βιώνουμε την ουσιαστική κατάρρευση των ιατροφαρμακευτικών παροχών μέσω της ένταξης του ΚΥΤ στον ΕΟΠΥΥ (πλιατσικολογώντας και πάλι τα αποθεματικά για να κλείσει η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ)  το ξεχαρβάλωμα των νοσοκομείων, τη δραματική μείωση των συντάξεων κ.ο.κ.. Ανάλογα βέβαια κι όλοι οι εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι.
Η κατάσταση αυτή  εντάσσεται στον κοινωνικό πόλεμο που έχουν από κοινού κηρύξει κυβέρνηση-τρόικα-κεφάλαιο στον κόσμο της εργασίας, με τη λεηλασία μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών. Με αυτή τη λεηλασία από το ταμείο μας μέσω του PSI και του “κουρέματος” λήστεψαν 1,5 δις. Όχι στην πολιτική κυβέρνησης – τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ που ληστεύει τα ταμεία μας και θυσιάζει τα δικαιώματά μας στο βωμό της κερδοφορίας των ομίλων.
Και τώρα, σαν κερασάκι στην τούρτα-δηλητήριο για τους ασφαλισμένους μηχανικούς, αποφασίστηκε άμεση «αξιοποίηση» 400 εκατομμύρια € με τη συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, σηματοδοτεί κι άλλες απώλειες για το ταμείο. Η «επένδυση» αυτή, στο πλαίσιο της πολιτικής «ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση» οδηγεί όλο και περισσότερο σε ένα «ταμείο-τράπεζα», που λειτουργεί με τα δικά μας χρήματα ως ιδιωτικός επιχειρηματικός όμιλος, σε βάρος των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει.
ΖΗΤΑΜΕ:
  • ΑΝΑΚΛΗΣΗ των τελευταίων αυξήσεων εισφορών (και ουσιαστική μείωσή τους).
  • ΑΝΑΚΛΗΣΗ της ένταξης του κλάδου υγείας στον ΕΟΠΥΥ
  • ΟΧΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που διαλύουν τα δικαιώματά μας.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο., πλήρης κάλυψη των ανέργων.
  • Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος των απωλειών του αποθεματικού.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 09:00-12:00 Τρίτη 5/2/13, συγκέντρωση έξω από την Attica Bank (κεντρικά γραφεία Ακαδημίας & Ιπποκράτους) στις 10:00.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου