Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ασφαλιστικά θέματα ΔΥ μηχανικών

Αθήνα, 1 / 2 / 2013
Αρ. Πρωτ.: 6531
Προς : Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής
Ασφάλισης και Πρόνοιας.
κ. Ι. Βρούτση
Κοιν.: 1. Πρόεδρο και Δ.Ε. ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ
2. Πρόεδρο και Δ.Ε. ΤΕΕ
3. Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

Θέμα : Αίτημα για άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια του από 17/8/2012 εγγράφου μας με το οποίο ζητούσαμε συνάντηση μαζί σας με στόχο την επίλυση προβλημάτων αρμοδιότητας σας που απασχολούν τους 11.000 Διπλ. Μηχανικούς του Δημοσίου, που δεν έχει πραγματοποιηθεί, και της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Δ/ντή του γραφείου σας κ. Παν. Δουφεξή, σας στέλνουμε συγκεκριμένη θεματολογία όπως μας ζητήθηκε :
  • Η άνιση και άδικη διάταξη της παρ. 6 του άρθρου 18 του ν. 3232/2004, που διατηρήθηκε και στο ν. 3863/2010 και επιβάλλει ποινή 3% για κάθε χρόνο που υπολείπεται του μέγιστου ηλικιακού ορίου, στις περιπτώσεις που η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στο ΤΣΜΕΔΕ, συντελείται μετά από 6 μήνες από τη θεμελίωση αντίστοιχου δικαιώματος στο Δημόσιο.
  • Η επιβολή αύξησης κατά 2% στην Ειδική Προσαύξηση, για μισθωτούς Δημοσίου ασφαλισμένους πριν το 1992 (παλαιούς ασφαλισμένους), στα πλαίσια των διατάξεων του ν. 3986/2011, άρθρο 44 παρ.14, που αναφέρεται αποκλειστικά στους ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Η άδικη εξαίρεση των Διπλ. Μηχανικών από τις ρυθμίσεις για το ανθυγιεινό επίδομα.
  • Η επιβολή σε μισθωτούς μονοσυνταξιούχους τους ΤΣΜΕΔΕ, της πρόσθετης εισφοράς 1% υπέρ ΤΠΔΥ, Ταμείου στο οποίο δεν είναι δικαιούχοι.
Τέλος ως ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ, μας ενδιαφέρει η πορεία και βιωσιμότητά του, αφού συναρτάται με το αναμενόμενο επίπεδο παροχών.
Η βιωσιμότητα του Ταμείου μας, επιδεινώνεται δραματικά εξαιτίας της υπέρμετρης και αναποτελεσματικής αύξησης των εισφορών, της τεράστιας απώλειας των αποθεματικών του Ταμείου (λόγω" κουρέματος " ομολόγων) και της συνεχώς διευρυνόμενης οφειλής του Κράτους από την τριμερή χρηματοδότηση ν.2084/1992, που υπερβαίνει τα 600 εκ. €.
Παράλληλα η βίαιη μεταφορά του Κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΥΥ και η μη ενεργοποίηση του θεσμοθετημένου με το ν. 3518/2006 Κλάδου Ειδικών Παροχών, που θα κάλυπτε ζητήματα ανεργίας και χαμηλού εισοδήματος Διπλ. Μηχανικών, που ειδικότερα αυτή την τριετία εξαθλιώνονται μαζικά, υποβαθμίζουν δραματικά τις απαιτούμενες παροχές στους ασφαλισμένους.
Μετά τον προσδιορισμό των θεμάτων προς συζήτηση, ελπίζουμε αφενός να πραγματοποιηθεί η συνάντηση το συντομότερο δυνατό, αφετέρου δε να υπάρξει η διάθεση και η απαιτούμενη προσπάθεια για επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου