Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Ανακλήθηκε η εκδικητική απόλυση από την C&M Engineering A.E.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266.

Τεχνική εταιρεία C&M Engineering Α.Ε

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ

Την Παρασκευή λίγη ώρα πριν κλείσει η εταιρεία για τα Χριστούγεννα η διοίκηση της Τεχνική εταιρεία C&M Engineering Α.Ε, ανακοίνωσε την απόλυση στην Σύλβια Κοιλάκου, η οποία ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Η εργοδοτική αυτή ενέργεια πάρθηκε πίσω. Μία μέρα μετά, η διοίκηση της εταιρείας της ανακοίνωσε ότι η απόλυση είναι άκυρη, αναλογιζόμενη τι θα επακολουθήσει.
Η εργοδοσία έχει «ξεφύγει». Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόλυση ανακοινώθηκε χριστουγεννιάτικα, γεγονός που δείχνει την αναλγησία και την εμπάθεια της εργοδοσίας απέναντι στην συγκεκριμένη εργαζόμενη. Αποτελεί ταυτόχρονα πράξη εκφοβισμού προς όλους τους εργαζόμενους. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί, αφού η εταιρία που δεν έχει κανένα «λόγο» να απολύσει τη συγκεκριμένη εργαζόμενη πάνω στη «φούρια» της δουλείας.
Η τεχνική εταιρεία C&M Engineering Α.Ε, η οποία κερδοφορεί μεσούσης της κρίσης, έχοντας αναλάβει αρκετά έργα και εντατικοποιώντας διαρκώς την εργασία, το τελευταίο διάστημα τρομοκρατεί τους εργαζόμενους της, απειλώντας με απολύσεις και περικοπές.

Η πραγματικότητα είναι ότι η εργοδοσία προκειμένου να διατηρήσει και να αυξήσει την κερδοφορία της, «αναδιοργανώνει την εταιρεία», για να υλοποιήσει τα επόμενα έργα με εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας, πετώντας στο δρόμο εργαζόμενους, μειώνοντας το μισθολογικό κόστος. Καμιά συζήτηση φυσικά για τα κέρδη και τον ιερό νόμο της πάση θυσία διατήρησής τους, που επιχειρείται να παρουσιαστεί ως «ανάγκη» των εργαζομένων της.

Η στάση της εργοδοσίας στη C&M αποτελεί ένα ακόμα στιγμιότυπο της εργοδοτικής πρακτικής στον κλάδο των τεχνικών εταιρειών και σε όλο τον ιδιωτικό τομέα:

Μειώσεις μισθών, απολύσεις και απίστευτοι ρυθμοί για όσους παραμένουν στη δουλειά.

Απολύσεις σε εργαζόμενους με δελτίο χωρίς την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων, καθώς βαφτίζονται «εργολάβοι» ενώ παρέχουν εξαρτημένη εργασία όπως και όλοι οι άλλοι υπάλληλοι.

«Αντικατάσταση» παλαιότερων εργαζόμενων για να προσληφθούν νέοι, κάτω από το καθεστώς εκβιασμού της ανεργίας, με τους άθλιους όρους που επιβάλει το κεφάλαιο και νομιμοποιεί το Μνημόνιο.

Και φυσικά απολύσεις με τρομοκρατικό χαρακτήρα, στρεφόμενες εναντίον αγωνιστών, συνδικαλιζόμενων εργαζόμενων, και γενικά όσων «ενοχλούν» την εργοδοσία, προκειμένου να λειτουργήσουν παραδειγματικά προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Στόχο της εργοδοτικής επίθεσης αποτελούν όλοι οι εργαζόμενοι. Αυτό μαρτυρούν το ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι, οι εκατοντάδες απολύσεις στις τεχνικές εταιρείες. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους.

Να μπει φρένο σε αυτόν τον κατήφορο.Δεν πρέπει να ανεχτούμε την κατάσταση αυταπατώμενοι ότι μπορούμε να τη βολέψουμε ατομικά. Η εργοδοσία δεν αφήνει καμία χαραμάδα για τέτοιες αυταπάτες. Σήμερα που οι εργοδότες δεν κρατούν ούτε τα «προσχήματα», η δράση του σωματείου και η ενεργητική συμμετοχή όλων μας, μπορούν να αποτελέσουν «εμπόδιο», στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας. 

Η συλλογικότητα, κόντρα με τις αυταπάτες του ατομικού βολέματος και πως «ο καθένας μόνος του θα τη γλιτώσει», είναι ο δικός μας δρόμος. Να ενισχύσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας κόντρα στη λογική που μας καλεί να διαχειριστούμε την κρίση από κοινού με τους εργοδότες, να την πληρώσουμε εμείς δηλαδή, κόντρα στην πολιτική της ανασφάλειας, της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας και των απαράδεκτων συνθηκών ζωής και εργασίας.

Ø      Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Ø      Καμία μείωση μισθών. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους νέους συναδέλφους. Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τη συλλογική σύμβαση του σωματείου.

Ø      Κανονικές προσλήψεις σε όσους εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Ø      Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, τήρηση του νόμιμου ωραρίου.

Ø      Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Για να ανατραπούν τα μνημόνια και όλη η επίθεση της συγκυβέρνησης, του κεφαλαίου και της τρόικα.

Για να αποκτήσουμε εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρέπεια και αξιοβίωτη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου