Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Ο ΣΤΥΕ για την καταγγελία της ΣΣΕ των τεχνικών

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του ΣΤΥΕ, αναμένουμε και την ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Σιγά μην άφηνε η εργοδοσία την ευκαιρία, αυτά περιμένανε τόσο καιρό.

Ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «οι εργοδότες συνεχίζοντας τον πόλεμο απέναντι στον τεχνικό κόσμο, τον οποίον ξεκίνησαν πέρυσι τέτοια εποχή όταν έστειλαν στα δικαστήρια το ΣΤΥΕ και την Ομοσπονδία μας, την ΟΣΕΤΕΕ, για κατάργηση της Εθνικής Κλαδικής ΣΣΕ, προχώρησαν τη Δευτέρα 09 Απρίλη στην καταγγελία της συγκεκριμένης σύμβασης. Μιας σύμβασης που προάσπισε αποτελεσματικάτα δικαιώματα των εργαζομένων και οδήγησε τον τεχνικό κλάδο αθροιστικά όλα αυτά τα χρόνια σε υψηλή κερδοφορία. Και τώρα, στα δύσκολα να γίνουν θυσία οι εργαζόμενοι, στο βωμό των ρυθμίσεων της Τρόικας και της Κυβέρνησης και των επιθετικών πρακτικών των εργοδοτών». Στην ανακοίνωση του ΣΤΥΕ αναφέρεται ακόμη ότι:
 
«Η αίσθηση ότι μπορούμε να παίζουμε με τους εργαζόμενους και ότι «τους έχουμε» για να τους γονατίσουμε και να τους εξευτελίσουμε, να τους διαχειριζόμαστε ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους, επιστήμονες και άξιους τεχνικούς υπαλλήλους, ή ότι ένας πόλεμος έχει κόστος μόνο για τη μία πλευρά, είναι αλαζονική, επαρμένη και εκτός πραγματικότητας». Ο ΣΤΥΕ καλεί τα μέλη του αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στον τεχνικό κλάδο, τώρα που είναι τα δύσκολα να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου