Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Όλοι οι μηχανικοί την Τετάρτη 14/12 στο δρόμο

Αναρτούμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής για το ασφαλιστικό, όπου πλειοψήφισε η πρόταση της συσπείρωσης (όπως συνδιαμορφώθηκε με τη ΔΕΜ), σε αντιπαράθεση με τη μη πρόταση του προεδρείου (ΠΑΣΚ-ΔΚΜ-Αγων. Συνεργασία). Η ΕΜΔΥΔΑΣ, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών - και εκ των υστέρων το ΤΕΕ (αισθανόμενο ότι κινδυνεύει πλεόν ανοικτά να βρεθεί σε πλήρη απαξίωση από τους συναδέλφους) - καλούν σε απεργία την Τετάρτη 14/10 και συγκέντρωση στις 9:30 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) και πορεία στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η απόφαση της συνέλευσης βέβαια άλλα έλεγε σε σχέση με τη συγκέντρωση και στο ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε.

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2011

Αρ. Πρωτ. :3560

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 5/12/2011

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ, ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.

  • Ούτε ένα ευρώ αύξηση εισφορών καμίας κατηγορίας ασφαλισμένου, άμεση μείωση τους στα προ του 1992 επίπεδα, με αύξηση των αντίστοιχων εργοδοτικών.
  • Καμία περικοπή σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής παροχής, αποκατάσταση τους στα προ μνημονίου επίπεδα. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Αύξηση των συντάξεων.
  • Όχι στη νέα κλοπή των αποθεματικών με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Άμεση απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στο Ταμείο. Αποδέσμευση από την Τράπεζα Αττικής και τα χρηματιστηριακά παιχνίδια. Πλήρης κάλυψη από το κράτος των πιθανών απωλειών των αποθεματικών.
  • Επίδομα ανεργίας για τους άνεργους και υποαπασχολούμενους μηχανικούς ανεξάρτητα του τρόπου αμοιβής (μισθός, δελτίο). Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων.
  • Πραγματικές διευκολύνσεις στους συναδέλφους που δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις εισφορές τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Παράταση του χρόνου της ασφαλιστικής ενημερότητας.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που διαλύουν τα δικαιώματά μας. Όχι στην ανταποδοτικότητα και στην επιχειρηματικότητα.
Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Συγκεντρώνουμε ηλεκτρονικά υπογραφές ενάντια στο "κούρεμα" των αποθεματικών και τις ληστρικές αυξήσεις εισφορών στην παρακάτω διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου