Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Το ΤΕΕ απολύει τους συμβασιούχους για να προσλάβει "Συμβούλους"

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση, από Δευτέρα το ΤΕΕ απολύει 105 εγαζόμενους του με συμβάσεις Ομάδων Εργασίας. Οι απολύσεις αυτές πέρα από την τεράστια επίπτωση που έχουν στις ζωές των εργαζομένων αυτών και των οικογενειών τους, θα έχουν εξίσου μεγάλη επίδραση και στην ίδια τη λειτουργία του Επιμελητηρίου. Αντίστοιχα και ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα θα έχει η λειτουργία του ΤΣΜΕΔΕ, η οποία ήδη βρίσκεται στον πάτο, οδηγώντας τους ασφαλισμένους σε ακραίες συνθήκες εξευτελισμού και υποβάθμισης. Η ηγεσία του ΤΕΕ που με περισσή ευκολία απολύει τους εργαζόμενους του, ετοιμάζεται - σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου για τα έργα και τις μελέτες δημοσίου - να προσλάβει νέους "συμβούλους" με απόφαση του Προέδρου μονάχα, μάλιστα. Αντιγράφουμε από το προσχέδιο, όπως αυτό δημοσιοποιήθηκε. Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 87 Παράγραφος 2α :
"Για το συντονισμό των συμβουλευτικών επιτροπών που το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συγκροτεί για την εκπλήρωση του σκοπού του, όπως αυτός περιγράφεται στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου επιτρέπεται η πρόσληψη 25 συμβούλων με απόφαση του Προέδρου του ΤΕΕ η θητεία των οποίων λήγει με τη λήξη της θητείας του Προέδρου του ΤΕΕ. Οι σύμβουλοι αυτοί είναι αναλυτικά 15 Διπλωματούχοι Μηχανικοί, 5 Πτυχιούχοι Ανώτατων Οικονομικών Σχολών και 5 Πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών (Νομικοί ή Πολιτικοί Επιστήμονες)".
Απολύουμε τους σημερινούς εργαζόμενους για να προσλάβουμε νέους, συμβατούς με τη νέα Διοίκηση δηλαδή. Ανάξιο σχολιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου