Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Από Δευτέρα το ΤΕΕ απολύει 105 συμβασιούχους εργαζόμενους

Για πάνω από 140 συμβασιούχους που απασχολούνται στο ΤΕΕ μέσω Ομάδων Εργασίας, λήγουν οι συμβάσεις την Κυριακή. Τη Δευτέρα 14/2 θα είναι άνεργοι. Η ηγεσία του ΤΕΕ αφού πρώτα εκμεταλλεύτηκε τις υπηρεσίες όλων αυτών των εργαζομένων τώρα τους απολύει. Αν φέρονται έτσι στους εργαζόμενους του ΤΕΕ, πως περιμένουμε να φερθούν απέναντι στους συναδέλφους εργαζόμενους μηχανικούς. Ακολουθεί η πρόταση απόφασης μας η οποία και απορρίφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας. Πλειοψήφησε η πρόταση του Προέδρου για διατήρηση μόνο των 38 εργαζομένων, τους οποίους τα δικαστήρια έχουν δικαιώσει τελεσίδικα.
«Οι εργαζόμενοι σε Ομάδες Εργασίας/Συμβασιούχοι στο ΤΕΕ αποτελούν το 50% του ανθρώπινου δυναμικού και συμβάλλουν καθοριστικά στην καθημερινή λειτουργία του.
Παραμένουν απλήρωτοι για επτά μήνες ενώ οι συμβάσεις τους λήγουν στα μέσα Φεβρουαρίου, χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση για την ανανέωσή τους.
Η ΔΕ του ΤΕΕ δεσμεύεται να κινηθεί στην κατεύθυνση της διασφάλισης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζει :
  • Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου από το ΤΕΕ
  • Ως άμεση πρώτη κίνηση, την ανανέωση των συμβάσεων στην προοπτική της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, με πλήρη σεβασμό στα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
  • Την άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων για την πρόσληψη των 38 συναδέλφων που έχουν ήδη δικαιωθεί
Η ικανοποίηση των βασικών αυτών αιτημάτων είναι ζήτημα αξιοπρέπειας για τους εργαζόμενους και αναγκαία συνθήκη για τη λειτουργία του ίδιου του ΤΕΕ.

Διαβάστε επίσης άρθρο στη σημερινή Ελευθεροτυπία για αντίστοιχες περιπτώσεις :

Άρειος Πάγος: Εξαρτημένη εργασία οι ανανεούμενες συμβάσεις έργου

Η σύμβαση μίσθωσης έργου που ανανεώνεται, στις περιπτώσεις που πληρούνται οι προϋποθέσεις απασχόλησης με εξαρτημένη εργασίας, μετατρέπονται σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας και δίνουν το δικαίωμα στον εργαζόμενο να ζητήσει δώρα εορτών και επίδομα αδείας, αναφέρει η απόφαση του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 1674/2010 απόφασή του Εργατικού Τμήματος «η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας υπάρχει όταν οι συμβαλλόμενοι, με τους όρους της συμφωνίας τους, αποβλέπουν στην παροχή της εργασίας που συμφωνήθηκε και στον μισθό, ανεξάρτητα από τον τρόπο καθορισμού και καταβολής του και ο εργαζόμενος υπόκειται σε νομική και προσωπική εξάρτηση από τον εργοδότη, η οποία εκδηλώνεται με το δικαίωμα του τελευταίου να δίνει δεσμευτικές για τον εργαζόμενο οδηγίες, ως προς τον τρόπο, τόπο και χρόνο παροχής των υπηρεσιών του και να ασκεί εποπτεία και έλεγχο για τη διαπίστωση της συμμορφώσεώς του προς αυτές».
Στη συγκεκριμένη περίπτωση που ελέγχθηκε, εργαζόμενος εγκαταστάθηκε σε γραφείο της Γενικής Περιφέρειας Αττικής, όπου και εργαζόταν με σταθερό ωράριο και υπό τις εντολές και την εποπτεία των προϊσταμένων του.
Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, η εργασία αυτή  «είχε όλα τα χαρακτηριστικά της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου», καθώς «ο εργαζόμενος τελούσε υπό τον πειθαρχικό έλεγχο και εποπτεία των προϊσταμένων του, λαμβάνοντας εντολές και οδηγίες δεσμευτικές για την εκτέλεση της εργασίας που του είχε ανατεθεί, τηρούσε καθημερινά σταθερό ωράριο εργασίας και παρείχε την εργασία του στον ορισθέντα, από την αναιρεσείουσα, τόπο που ήταν γραφεία της Περιφέρειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου