Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Νέα 48ωρη Απεργία στην Intracom - Συνέλευση ΣΜΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σωματείο Εργαζομένων του Ομίλου INTRACOM μετά από νέα Γενική Συνέλευση των μελών του στις 7 Φεβρουαρίου αποφάσισε με κάλπη να κηρύξει και νέα 48ωρη απεργία την Τετάρτη-Πέμπτη 9 & 10 Φεβρουαρίου, με δεδομένο ότι η εργοδοσία, παρά την καθολική πρώτη 48ωρη απεργία 1-2 Φεβρουαρίου, επιμένει στις 100 περίπου τρομοκρατικές απολύσεις και στην μείωση των μισθών μέσα από ατομικές συμβάσεις. Διεκδικούμε την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων μας, να μην γίνουν άλλες απολύσεις όπως και να μην υπάρξει μείωση μισθών.

Με την καθολική συμμετοχή κι αποτελεσματική περιφρούρηση στην πρώτη 48ωρη απεργία σταματήσαμε τη λειτουργία των επιχειρήσεων για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση και διάρκεια, παραλύοντας όλες τις εταιρίες στον όμιλο. 
Στις 2/2 στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν για πρώτη φορά πάνω από 300 συνάδελφοι από τον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ενώ κι αρκετοί συνάδελφοι από άλλες επιχειρήσεις και σωματεία εκφράσανε με την παρουσία τους, ψηφίσματα κλπ. τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη τους, όπως άλλωστε και κατά την περιφρούρηση της απεργίας μας. 
Δείξαμε αποφασιστικά ότι πηγή, ψυχή και κινητήρια δύναμη για όλη την παραγόμενη αξία είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, ότι οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί μας δεν μας χαρίζονται - αλλά στηρίζονται, κερδίζονται και κατοχυρώνονται με καθημερινό μόχθο, διανοητικό και σωματικό, ότι δεν μπορούμε να τα χαρίσουμε για την όποια κερδοφορία, οδηγώντας πολλούς συναδέλφους στην εφιαλτική ανεργία και τους υπόλοιπους και τις οικογένειές μας στην ανέχεια. 
Η επιμονή της εργοδοσίας της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στα αντεργατικά μέτρα που ανάγγειλε είναι ένα κακό προμήνυμα συνολικότερα για τους εργαζόμενους στον κλάδο και στον ιδιωτικό τομέα γενικότερα.
Όμως η θέληση των εργαζομένων όπως επαναεπιβεβαιώθηκε στη σημερινή Γ.Σ και ψηφοφορία με κάλπη είναι, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας με νέα 48ωρη απεργία, να μπει ένα τέρμα, να μην υποστούμε καμιά περαιτέρω θυσία στο όνομα της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας. Νέα απόφαση κλιμάκωσης θα παρθεί με απεργιακή συγκέντρωση και νέα ΓΣ την Πέμπτη, 10/2 στο συγκρότημα Α της Παιανίας (στις 10:30π.μ.).

Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας και καλούμε το εργατικό κίνημα της χώρας να συνεχίσει εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή του στην απεργία μας με ψηφίσματα και με τη φυσική παρουσία κατά τη διάρκεια της απεργίας, ακόμη λαμβάνοντας – και ιδιαίτερα  τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μας - οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία θεωρούν πρόσφορη.
                                                                                              Το   Δ.Σ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM,
19,5 Χ.Θ. ΛΕΩΦ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΙΑΝΙΑ ΑΘΗΝΑ T.K. 19002
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2106671668,
FAX:  2106674703,      e-mail:somateio@intracom.gr
http://www.sein.gr/forum/
Επίσης σήμερα υπάρχει και η παρακάτω συνέλευση :

Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Τρίτη 8 Φλεβάρη 7.30, αμφιθέατρο Γκίνη στο πολυτεχνείο (οδός Στουρνάρη)
Σας καλούμε στη συνέλευση του σωματείου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε:
  • Για την οργάνωση της απεργίας στις 23/2
  • Για την πάλη ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την προσπάθεια μείωσης των μισθών, την απαίτηση από την εργοδοσία για υπογραφή ατομικών συμβάσεων.  
  • Την πάλη ενάντια στις απολύσεις, για την προστασία των ανέργων
  • Για την "απελευθέρωση" του επαγγέλματος του μηχανικού
  • Για τον συντονισμό με τα σωματεία θέλουν να παλέψουν ενάντια σε αυτή την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου