Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Συγκέντρωση στο ΣτΕ για την προσφυγή κατά του Νόμου Χατζηδάκη


Όλοι και όλες την Τρίτη 10/5 στο ΣτΕ όπου εκδικάζεται η προσφυγή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ενάντια στο Κρατικό Μητρώο και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων. Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας του ΣΜΤ από 9π.μ. έως 12 μ.μ.
Δεν πειθαρχούμε στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη που επιβάλλει τον «ηλεκτρονικό» έλεγχο κράτους και εργοδοσίας στα σωματεία για να περιορίσει τη συλλογική οργάνωση και τον
αγώνα μας
Κανένας αντεργατικός νόμος δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε ένα Σωματείο που αποκτά βάση στους χώρους δουλειάς, γραφεία και εργοτάξια, που οργανώνει με όρους πλατιάς συσπείρωσης Σωματείων – Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων την εργατική αντεπίθεση. Οι εργαζόμενοι στην COSCO, την E–FOOD, τη ΛΑΡΚΟ, τα Πετρέλαια Καβάλας με τα σωματεία τους μπροστά, την ταξική ενότητα και αποφασιστικότητα, την πλατιά αλληλεγγύη, δείχνουν ότι κανένας νόμος δε μπορεί να καταργήσει τις απεργίες, να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις, το λαϊκό αγώνα
Απαιτούμε την κατάργηση του Ν. Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.




ΑΔΕΔΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας για την προσφυγή κατά του Νόμου Χατζηδάκη

Τρίτη 10 Μαΐου 2022 ώρα 9.00-12.00

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη συνεδρίαση τις 28ης του Φλεβάρη 2022, αποφάσισε την κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, από τις 9.00πμ ως τις 12.00, μέρα που εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή του ΕΚΑ κατά του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τις ομοσπονδίες-μέλη της και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου να δώσουν δυναμικό «παρών» στις 9.30 π.μ. στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49), που θα γίνει μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.



Αύριο στις 9.30 έξω από το ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49) εκδικάζεται η προσφυγή των εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ για την ακύρωση του διαγωνισμού παραχώρησης μέσω ΣΔΙΤ του ΕΥΣ Αθήνας. Η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας:
"Η ομαλή και αδιάλειπτη υδροδότηση της Πρωτεύουσας και του Λεκανοπεδίου Αττικής, απειλείται με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να παραχωρήσει σε ιδιώτες με ΣΔΙΤ τη Διαχείριση, Λειτουργία και συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας.
Το γεγονός αυτό αποτελεί περαιτέρω τεμαχισμό της ενιαίας διαχείρισης του κύκλου του νερού της Αττικής και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση των υδραγωγείων μεταφοράς νερού, στην υποβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, στην αύξηση της τιμής του νερού (διεθνής εμπειρία), αυξάνει την επισφάλεια στην ομαλή υδροδότηση και στα υδραγωγεία μεταφοράς νερού και προκαλεί αβεβαιότητα στο εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων που επί σειρά ετών εργάζονται και προσφέρουν για την αδιάλειπτη λειτουργία του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας. Όλα τα έργα υποδομής για την ύδρευση και αποχέτευση της Πρωτεύουσας και του Λεκανοπεδίου Αττικής, χρηματοδοτήθηκαν επί δεκαετίες από τον Ελληνικό λαό.
Ζητάμε άμεσα να σταματήσει η διαδικασία Εκποίησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ) σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου."
Παράλληλα εκδικάζεται και προσφυγή του ΕΚΑ κατά του νόμου Χατζηδάκη και καλούν επίσης σε παράσταση διαμαρτυρίας με στάση εργασίας 9-12, το ΕΚΑ, το ΣΜΤ, η ΑΔΕΔΥ και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.
Ως ΑΡΑΓΕΣ στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και θα είμαστε εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου