Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Κάλεσμα Ομοσπονδιών σε Σύσκεψη σχετικά με την επικείμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης κρίσιμων Δημόσιων Λειτουργιών

 

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

Αρ. Πρωτ.: Αθήνα, 16-9-2020


Προς: Πίνακα Αποδεκτών


Θέμα: Κάλεσμα Ομοσπονδιών σε Σύσκεψη σχετικά με την επικείμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης κρίσιμων Δημόσιων Λειτουργιών.



Συνάδελφοι/σες

Σε συνέχεια των συναντήσεων μας την Άνοιξη 2020, σας καλούμε εκ νέου σε Σύσκεψη στα γραφεία της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (Μαυρομματαίων 17, Πεδίο Άρεως, 3ος Όροφος) την Τρίτη 29/9/2020 και ώρα 12:00μμ.

Το Υπ. Εσωτερικών σε εφαρμογή του πρόσφατου Ν.4674/20 συνεχίζει να εκχωρεί αρμοδιότητες Τεχνικής Υπηρεσίας και Υπηρεσιών Δόμησης σε «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς» και ιδιώτες, με συντριπτικά αποτελέσματα στις Υπηρεσίες, το περιβάλλον και το Δημόσιο συμφέρον. Προτιθέμεθα σε συνέχεια των κινητοποιήσεων μας το Φλεβάρη – Μάρτη του 2020 να συνεχίσουμε. Επαναφέρουμε την από τότε κατατεθειμένη πρόταση μας:

Οι συνυπογράφουσες Ομοσπονδίες δηλώνουμε τη ριζική μας αντίθεση στο Ν.4674/20 που εκχωρεί πλήθος δραστηριοτήτων των ΟΤΑ Α και Β βαθμού σε ιδιώτες. Ο Νόμος αυτός όπως και άλλοι πρόσφατοι συνεχίζουν και επιταχύνουν τη διαχρονική πολιτική εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και υποβάθμισης των αρμόδιων Δημοσίων Υπηρεσιών. Δεν έχουμε αμφιβολίες για το λόγο που δρομολογούνται αυτές οι «λύσεις». Είναι προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων ώστε να ανατεθούν έργα, μελέτες και συμβάσεις με “ευέλικτες” διαδικασίες μακριά από τους ελέγχους του Δημοσίου. Είναι ταυτόχρονα προσπάθεια να διοριστούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ «έκτακτοι υπάλληλοι» στις “αμαρτωλές” Αναπτυξιακές, αντί μόνιμου προσωπικού, σε βάρος της διαφάνειας, της αμεροληψίας και του Δημοσίου Συμφέροντος. Ζητάμε την απόσυρση του Ν/Σ και από κοινού διεκδικούμε:

Προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του εμπλεκόμενου προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίες

Ενίσχυση των Δημόσιων Τεχνικών και όλων των Υπηρεσιών και όχι την ιδιωτικοποίηση τους και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες

Θεσμική και οικονομική αναβάθμιση του συνόλου του προσωπικού Δηλώνουμε ότι από κοινού θα αγωνιστούμε για την αποτροπή των παραπάνω δυσμενών για το Δημόσιο Συμφέρον εξελίξεων και θα υπερασπιστούμε το αντικείμενο της εργασίας μας και τη λειτουργία των Υπηρεσιών προς όφελος της κοινωνίας και του Περιβάλλοντος.

Στόχος μας είναι ο συντονισμός κινήσεων των εμπλεκομένων Ομοσπονδιών στην κατεύθυνσης υπεράσπισης του Δημοσίου Συμφέροντος, του Περιβάλλοντος και των κοινωνικών δικαιωμάτων.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ


  1. Πρόεδρο και Δ.Σ. Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

  2. Πρόεδρο και Δ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

  3. Πρόεδρο και Δ.Σ. Π.Ο.Γ.Ε.Δ.Υ.

  4. Πρόεδρο και Δ.Σ. Π.Ο.ΜΗ.ΤΕ.Δ.Υ.

  5. Πρόεδρο και Δ.Σ. Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Α’ Βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου