Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Αποζημίωση 17 εκατ. ευρώ στον Μορέα για απώλεια εσόδων λόγω της καραντίνας του Μαρτίου

Αποζημίωση 17 εκατ. ευρώ στον Μορέα για απώλεια εσόδων λόγω της καραντίνας του Μαρτίου

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, η εταιρεία Μορέας λαμβάνει επιδότηση 17.050.681 ευρώ, που προβλέπονται από την σύμβαση της εταιρείας από τη σύμβαση του 2015 και την Πρόσθετη Επιδότηση λειτουργίας που περιλαμβάνει.

Σημειώνεται πως από την υπογραφή της σύμβασης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και σήμερα, για μειωμένα έσοδα, το κράτος έχει καταβάλει στην εταιρεία για μειωμένα έσοδα- συνολικά ποσά που φτάνουν τα 108.418.719,71 ευρώ. Κατά τη συμφωνία, η Πρόσθετη Επιδότηση Λειτουργίας δύναται να φτάσει έως τα 330 εκατ. ευρώ.


Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικές ιστοσελίδες της περιοχής, η εταιρεία απέστειλε στα τέλη Μαρτίου έγγραφο στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, με το οποίο γνωστοποιεί πως «επιφυλάσσεται των πάσης φύσεως δικαιωµάτων του, σύµφωνα µε τις προβλέψεις της Σύµβασης Παραχώρησης και της ισχύουσας νοµοθεσίας».

Όπως αναφέρεται, το υπουργείο απάντησε τότε πως «το ∆ηµόσιο δε θα προβεί σε καµία αποζηµίωση απώλειας εσόδων προς τον Παραχωρησιούχο λόγω της πανδηµίας», και κάλεσε την εταιρεία «να προβεί σε αναγγελία της απαίτησης αποζηµίωσης απώλειας εσόδων λόγω της πανδηµίας (business interruption) προς τους ασφαλιστές του προκειµένου να λάβει από αυτούς την προβλεπόµενη αποζηµίωση». Η δε εταιρεία ανταπάντησε πως «σε περίπτωση που ήθελε κριθεί ότι δεν δικαιούται ασφαλιστική αποζηµίωση (σ.σ. από τους ασφαλιστές του) επιφυλάσσεται της δυνατότητας να ασκήσει τα δικαιώµατά του από τη Σύµβαση Παραχώρησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου