Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Προσαγωγή πολιτών για κατοχή πανό : "Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/11/19

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κοινοτική Κίνηση Πειραιά "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΠΑΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!"

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε με επιτυχία πολλαπλές εξετάσεις αυταρχισμού και καταστολής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του Πρόεδρου της "Λαϊκής" "Δημοκρατίας" της Κίνας, του νέου εθνικού στρατηγικού μας εταίρου, που είναι μια αντιδημοκρατική και καταπιεστική επεκτατική υπερδύναμη, η οποία παρακολουθεί ηλεκτρονικά όλους τους πολίτες της, εξοντώνει τις μουσουλμανικές της μειονότητες και επιτίθεται στους φοιτητές του Χονγκ Κογκ.

Η τελευταία πράξη αυταρχισμού Κινεζικού τύπου της Κυβέρνησης συντελέστηκε λίγο πριν την αναχώρηση του Μεγάλου Ηγέτη από την Αθήνα, κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης, όταν η ΕΛΑΣ όχι μόνο παρεμπόδισε προσπάθεια μελών της Κίνησής μας να ανοίξουν πανό με το σύνθημα ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!, αλλά και τα προσήγαγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ακρόπολης, όπου κρατήθηκαν παράνομα και ταλαιπωρήθηκαν επί τρίωρο.

Καταγγέλλουμε τις προκλητικές και αντιδημοκρατικές αυτές ενέργειες της ΕΛΑΣ σε βάρος πολιτών που προσπαθούσαν να προβάλουν δημόσια τις απόψεις τους κάνοντας χρήση των Συνταγματικών τους δικαιωμάτων και απαιτούμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δηλώσει δημόσια αν αυτές οι ενέργειες ήταν νόμιμες και είχαν στόχο την προστασία των πολιτών ή ήταν παράνομες και στόχευαν στην τρομοκράτηση των πολιτων και την παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασής τους.

Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε και ότι μαζί με τους κατοίκους θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ακυρωθεί το εγκληματικό και παράλογο έργο της επέκτασης του λιμένα κρουαζιέρας σε βάρος της δημόσιας υγείας και της ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος του Πειραιά. 

Ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή της την Πρωτοβουλία ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή και για την υποστήριξή τους τη Δημοτική Παράταξη ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, καθώς και τους βουλευτές του ΜΕΡΑ 25 και του ΣΥΡΙΖΑ που μας στηριξαν εντός και εκτός Βουλής. Καλούμε όλες τις δυνάμεις που αγαπούν τον Πειραιά και το περιβάλλον να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για την υπεράσπιση της πόλης μας ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης και της COSCO. 

Καλούμε τους κατοίκους της Πειραϊκής κι ολόκληρου του Πειραιά στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη στις 2 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, για να διαδηλώσουμε μαζί κατά του αυταρχισμού της Κυβέρνησης και των Κινέζων εταίρων της που προσπαθούν να μας επιβάλουν με το ζόρι την επέκταση του λιμανιού για να επιτύχουν τους δικούς τους στρατηγικούς στόχους, αδιαφορώντας για τις τοπικές κοινωνίες γύρω από το λιμάνι.

Για την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κοινοτική Κίνηση Πειραιά ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Δήμητρα Βήνη & Σωτήρης Αλεξόπουλος

Τηλ. επικοινωνίας 6906408586


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου