Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Επίβλεψη των Δημοσίων Έργων από ιδιώτες το πρόγραμμα της ΝΔ ...

Δε θα μπορούσε να το πει πιο καθαρά η ΝΔ και ο αρμόδιος Τομεάρχης Υποδομών κος Κ. Καραμανλής. Εξαφάνιση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών και ανάθεση της επίβλεψης των Δημοσίων έργων σε ιδιωτικές εταιρίες. Παραθέτουμε παρακάτω αποσπάσματα από σχετικές δηλώσεις του.
"Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει" δηλαδή, ώστε οι δουλειές να γίνονται γρήγορα, εύκολα, απορροφητικά...
Και μη βιαστούν να χαρούν κάποιοι συνάδελφοι ελεύθεροι επαγγελματίες, μεγάλες εταιρίες με υπαλλήλους μηχανικούς μισθών πείνας, θα αναλάβουν τις δουλειές. 




Όσον αφορά την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τα βήματα της επόμενης ημέρας, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «το πρώτο που θα χρειάζεται ένα έργο θα είναι η μελέτη σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας».

Ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι «δε θα επιχειρήσουμε να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο», προσθέτοντας: «θα αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες και ασύμμετρες εκπτώσεις καθώς και ένα μέρος της αύξησης του κόστους των έργων και των μελετών λόγω αδιαφάνειας με την επίβλεψή τους από ιδιώτες και ιδιωτικές εταιρείες με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό».


Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό χαρακτήρα στην οικονομική πολιτική και την ανάπτυξη. Αποτελεί μια παράταξη που ιστορικά πιστεύει κι ενισχύει την ιδιωτική πρωτοβουλία, που θεωρεί ότι, π.χ„ η επίβλεψη των Δημοσίων Έργων και Μελετών -και όπου δεν επαρκεί ο αριθμός των δημόσιων επιβλεπόντων μηχανικών θα μπορούσε να γίνεται από πιστοποιημένες ιδιωτικές εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια και με τη γενική εποπτεία κι ευθύνη της κεντρικής διοίκησης. Γιατί αυτό επιθυμεί η Νέα Δημοκρατία: ένα κράτος-επόπτη της ορθής λειτουργίας των διαδικασιών και όχι δυνάστη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου