Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Το παρασκήνιο της παραίτησης Ρουμελιώτη από την τράπεζα των μηχανικών

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...


Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας απομάκρυνσης γράφτηκε χθες το βράδυ στην άλλοτε τράπεζα των μηχανικών.

Ο πρόεδρος, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, υπέβαλε την παραίτησή του θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις.

Ο τέως πρόεδρος της Attica Bank παραιτήθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι θα υπάρξει σήμερα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για την προκήρυξη γενικής συνέλευσης όπου ο μέτοχος, ο ΕΦΚΑ που έχει απορροφήσει το ΤΣΜΕΔΕ, θα έθετε θέμα απομάκρυνσής του.

Ο κ. Ρουμελιώτης πλήρωσε επί της ουσίας το σοβαρό επεισόδιο που είχε στα τέλη του προηγούμενου έτους με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Θ. Πανταλάκη. Τότε που στην κυριολεξία έπεσαν μπουνιές προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην εικόνα της τράπεζας.

Πλήρωσε επίσης την κόντρα του με τον βασικό επόπτη, την ΤτΕ, η οποία του είχε ζητήσει να δώσει εξηγήσεις κι αυτός αρνούταν συστηματικά. Όπως αρνούταν να αναλάβει και τις ευθύνες σχετικά με δάνεια που δόθηκαν σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες κι όχι μόνο.

Ο ίδιος έστειλε τρία εξώδικα στον Γ. Στουρνάρα και τους διευθυντές της ΤτΕ, τραβώντας ακόμη περισσότερο το σκοινι. Επί της ουσίας η τράπεζα δεν μπορούσε να λειτουργήσει καθώς ο κ. Ρουμελιώτης δεν μπορούσε να συνεργαστεί ούτε με τον κ. Πανταλάκη, ούτε με τον διοικητή της ΤτΕ.

Πλέον, αναζητείται νέος πρόεδρος τον οποίο θα ορίσει η κυβέρνηση. Κι όπως λένε οι πληροφορίες του ered.gr «δεν θα είναι γυναίκα», δείχνοντας έτσι ότι μπαίνει στοπ στην κ. Κερασίνα Ραφτοπούλου. Αλλά θα είναι κάποιος έμπειρος τραπεζικός ο οποίος θα προταθεί από το Μαξίμου και θα ψηφιστεί από τη γενική συνέλευση.

Πιθανότερος για την θέση αυτή θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γιώργος Μιχελής, πρώην δήμαρχος της Σκοπέλου και τραπεζικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία, καθώς έχει διατελέσει δ/νων σύμβουλος της Bancpost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία, γενικός διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και εκτελεστικός αντιπρόεδρος και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.

Από το 2015 έως το 2018 ήταν πρόεδρος του ΤΧΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου