Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αίτημα για συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 3-12-2018
Αρ. Πρωτ. : 7610

Προς : τη Διοικήτρια ΟΑΕΔ κα Καραμεσίνη Μ.

Κοιν.: 1. Πρόεδρο και Δ.Ε. του Τεχνικού
Επιμελητηρίου Ελλάδος.
2. Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
Θέμα : Αίτημα για συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ
Κυρία Διοικήτρια,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ), είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με μέλη 19 Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ σε όλη τη χώρα και εκπροσωπεί πάνω από 8.000 Διπλωματούχους Μηχανικούς που εργάζονται στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης (Υπουργεία, ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, ΝΠΔΔ).
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας ως Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, ο Κλάδος μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με :
  1. Την παρουσία δεκάδων συναδέλφων μηχανικών στον ΟΑΕΔ, κυρίως προερχόμενων από τον κατηργημένο Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), οι οποίοι απασχολούνται στον ΟΑΕΔ, σε εργασίες άσχετες με το αντικείμενο τους ή τους αρνείται η δυνατότητα μετακίνησης σε άλλες υπηρεσίες του Οργανισμού ή γενικότερα του Δημόσιου Τομέα (Υπουργεία, Περιφέρεια κλπ), όπου χρειάζονται διπλωματούχοι μηχανικοί.
  2. Τον Οργανισμό του ΟΑΕΔ ο οποίος δεν προβλέπει επαρκείς θέσεις εξέλιξης στους διπλωματούχους μηχανικούς, γεγονός που αντί να επιλύεται, δυσχεραίνει περαιτέρω, με αφορμή το σχέδιο του νέου Οργανισμού του ΟΑΕΔ (πχ. γραφεία αντί τμημάτων Στεγαστικής Συνδρομής). Στον οποίο Οργανισμό, άποψη μας είναι ότι θα πρέπει να προβλεφθεί η δημιουργία μιας Γενικής Τεχνικής Δ/νσης, η οποία θα έχει ως στόχο της, την ευέλικτη υλοποίηση του τεχνικού αντικειμένου που κληρονόμησε από τους ΟΕΕ & ΟΕΚ, καθώς και το υπάρχον του ΟΑΕΔ. Για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου, θα πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό που θα έχει το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο και εμπειρία. Τέλος, η δημιουργία των Δ/νσεων και Τμημάτων που θα την απαρτίζουν, θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αντικείμενο της, που είναι το όφελος του κοινωνικού συνόλου.
  3. Τις οφειλόμενες από τον κατηργημένο ΟΕΚ, εργοδοτικές εισφορές των συναδέλφων μας για τα έτη 2007 – 2012.
Επειδή τα παραπάνω ζητήματα για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, ζητάμε το ταχύτερο δυνατόν συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να εκθέσουμε τα επιχειρήματά μας και να δρομολογήσουμε λύσεις, που θα διασφαλίσουν την ουσιαστική αξιοποίηση των Διπλ. Μηχανικών και των αυξημένων επιστημονικών προσόντων που διαθέτουν, επ΄ωφελεία του Δημοσίου συμφέροντος ευρύτερα.
Εν αναμονή της θετικής ανταπόκρισής σας, είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου