Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Tο ΠΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των ειδικοτήτων μηχανικών

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα για την Ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού με κα­θορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα.

ΦΕΚ : Π.Δ. υπ' αριθμ. 99 ''Ρύθμιση του επαγγέλματος του Μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα''. .pdf


Το ΠΔ που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο και τους υπουργούς Παιδείας Κ. Γαβρόβλου, ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη, Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και τον αν. υπουργό Οικονομίας Α. Πιτσιόρλα και έχει άμεση ισχύ από τη δημοσίευση του στο ΦΕΚ στις 5 Νιοεμβρίου 2018 (τεύχος 187 Α΄), καθορίζει τις κοινές δραστηριότητες μηχανικής, όπως επίσης τα επαγγελματικά δικαιώματα των ειδικοτήτων:
Πολιτικού Μηχανικού
Αρχιτέκτονα Μηχανικού
Μηχανολόγου Μηχανικού
Ηλεκτρολόγου Μηχανικού
Αγρονόμου – Τοπογράφου Μηχανικού
Χημικού Μηχανικού
Μηχανικού Μεταλλείων και Μεταλλουργού Μηχανικού
Ναυπηγού Μηχανικού
Ηλεκτρονικού Μηχανικού
Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης
Μηχανικού Περιβάλλοντος
Μηχανικού Ορυκτών Πόρων
Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης

Στο πρώτο άρθρο του ΠΔ, όπου καθορίζονται οι γενικές αρχές εφαρμογής του σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «η σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος απονέμεται αποκλειστικά από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (TEE), σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, κατόπιν δε της αδειοδοτήσεως αυτής, ο μηχανικός κα­θίσταται υποχρεωτικά μέλος του και φέρει τον τίτλο του «Διπλωματούχου Μηχανικού – μέλους Τ.Ε.Ε.».

Δείτε επίσης :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου