Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής του πόρου 6‰ στους δικαιούχους

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
                                                                            
                                                                                      Αθήνα, 10/9/2018

Αρ. Πρωτ. : 7490                          
Προς:  Α’ Βάθμιες Ενώσεις
           (για ενημέρωση των μελών)

Θέμα :  Σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής του πόρου 6‰ στους δικαιούχους.

Συνάδελφοι
Όπως θα είχατε ενημερωθεί με το Αρ. Πρωτοκ. 7416/2-7-2018 έγγραφο μας προς το ΤΕΕ, ζητούσαμε ενημέρωση σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής του πόρου 6‰ του άρθρου 53 του Ν.4412/16 στους δικαιούχους Δημοσίους Υπαλλήλους Μηχανικούς, μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ. Όπως θα γνωρίζετε η Επιτροπή Διαχείρισης του πόρου, σε συνεδρίαση της στις 8/3/2018 αποφάσισε: “Για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018 την καταβολή συνολικού ποσού τετρακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ (410.000 €) στους δικαιούχους του πόρου 6‰, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα δικαιούχων.”
Η -ανεπίσημη- πληροφόρηση από πλευράς ΤΕΕ, είναι ότι ολοκληρώθηκε η απαιτούμενη αναβάθμιση του Μηχανογραφικού Συστήματος του Λογιστηρίου του ΤΕΕ”, εκδόθηκαν τα σχετικά εντάλματα πληρωμής (για τους περίπου 7.900 δικαιούχους) και απεστάλησαν (στα τέλη Ιούλη) στο Ελεγκτικό για τον απαιτούμενο έλεγχο. Τα εντάλματα επιστράφηκαν στο ΤΕΕ από το Ελεγκτικό γιατί τα ζητούσε με διαφορετική μορφή και το ΤΕΕ μας ενημέρωσε ότι τα ξαναστέλνει διορθωμένα «εντός των ημερών».
Κατανοούμε το δικαιολογημένο εκνευρισμό -που όλοι έχουμε- για την απαράδεκτη καθυστέρηση των Υπηρεσιών, στην υλοποίηση ενός ελάχιστου μέτρου υπέρ των μηχανικών (έχουν ήδη παρέλθει δύο χρόνια από τη νομοθέτηση του) και καλούμε σε εγρήγορση. Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ θα συνεχίζει να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση (ΤΕΕ και κυβέρνηση) για την ταχύτερη δυνατή επίλυση του θέματος. Όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει, όσο εύκολα και γρήγορα γίνονται οι περικοπές και παρακρατήσεις αποδοχών και εισφορών, τόσο δύσκολα και καθυστερημένα προχωρούν ακόμα και οι ελάχιστες κατακτήσεις μας.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι επειδή ήδη έχουν παρέλθει τρία επιπλέον δίμηνα, θα προτείνουμε -μόλις ξεμπλοκάρει η πρώτη πιλοτική καταβολή- να γίνει μια συγκεντρωτική καταβολή για όλα τα επόμενα.
Μέχρι την έκδοση εγκυκλίου προς τις Υπηρεσίες Προσωπικού ώστε να ενημερώνουν την Επιτροπή για τις Υπηρεσιακές μεταβολές των Διπλωματούχων Μηχανικών (Συνταξιοδοτήσεις, Μετατάξεις, Αργίες, Διαθεσιμότητες κλπ) παρακαλούνται οι Α’ Βάθμιες Ενώσεις όπως ενημερώνουν την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ τόσο για τις συνταξιοδοτήσεις των μελών τους, όσο και για την οικονομική τακτοποίηση των συνδρομών των υπολοίπων, ώστε να επικαιροποιείται κατάλληλα κάθε φορά το Μητρώο, πριν την κάθε κατανομή. Ειδικά μετά την αποστολή των Μητρώων Μελών σε κάθε Ένωση, πρέπει αυτές να φροντίσουν εγκαίρως για την ορθή παρακράτηση της συνδρομής που της αντιστοιχεί από τη μισθοδοσία των συναδέλφων από 1/1/2018.
Καλούμε επίσης τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, αλλά και όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν ώστε να ενημερωθούν για τον πόρο όλες οι Υπηρεσίες που εκτελούν έργα σύμφωνα με το άρθρο 53 του Ν.4412/16 και να μας ενημερώνουν για τυχόν προβλήματα. Καθημερινά διαπιστώνουμε περιπτώσεις παράλειψης της παρακράτησης του πόρου από τα -έστω και λίγα- έργα που εκτελούνται.
Τέλος όσον αφορά το αποθεματικό του καταργημένου 6‰, ενημερώνουμε ότι τον Ιούλιο επιχειρήσαμε να εισαχθεί σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης, αλλά αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατό. Θα επανέλθουμε άμεσα αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου