Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Αποζημίωση 11 εκατ. ευρώ στη Νέα Οδό για την μη λειτουργία διοδίων


Αυτές είναι δουλειές, να σε αποζημιώνουν αν δε μπουν τα διόδια, ή να εισπράτεις από τους πολίτες όταν μπουν. 

Το Υπουργείο Υποδομών κατέβαλε 11 εκατ. ευρώ στη Νέα Οδό για απώλεια εσόδων του παραχωρησιούχου, εξαιτίας της μη λειτουργίας των σταθμών ων πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, αλλά και των μετωπικών στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με το skai.gr, η αποζημίωση προς τη Νέα Οδό, την εταιρεία που διαχειρίζεται την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, καλύπτει χρονική περίοδο εννέα μηνών, από την πρώτη Απριλίου του 2017 έως το τέλος του έτους.

Σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος, το υπουργείο Υποδομών έδωσε έγκριση στον έλεγχο των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι προσωρινοί μειοδότες, για πέντε από τα οκτώ τμήματα του αυτοκινητόδρομου.

Για τα πρώτα τρία τμήματα, στα οποία έχει μειοδοτήσει ο όμιλος Καλογρίτσα, η διαγωνιστική επιτροπή θα καλέσει την εταιρεία με τη δεύτερη καλύτερη προσφορά, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο τμήμα, στο οποίο έχει επίσης μειοδοτήσει η εταιρεία Τοξότης, συμφερόντων Καλογρίτσα, δεν αναμένονται εξελίξεις προς το παρόν δεδομένου πως το Ταμείο των Μηχανικών (ΤΜΕΔΕ) ανανέωσε την εγγυητική επιστολή συμμετοχής που έδωσε στον όμιλο Καλογρίτσα, έπειτα από αίτημα του υπουργείου υποδομών.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό και για το τέταρτο τμήμα να κληθεί ο δεύτερος μειοδότης. Η διαδικασία οριστικοποίησης των αναδόχων, που έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου