Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 11 Μαΐου, ώρα 13.00

συγκέντρωση στα Προπύλαια για μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ

Η σύσκεψη των Ομοσπονδιών, που έγινε στις 30 του Απρίλη στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, ώρα 13.00 στα Προπύλαια και πορεία, για το θέμα των ελαστικών σχέσεων εργασίας (αναπληρωτές, συμβασιούχοι κλπ) στο Δημόσιο.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κήρυξε στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Οι ομοσπονδίες έχουν τη δυνατότητα εξειδίκευσης της στάσης, κατά τις ανάγκες τους.

Διεκδικούμε:

Μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ

Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες, που έχουν ελαστικά εργαζόμενους στους χώρους τους, να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία της κινητοποίησης.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.



Κάλεσμα ΜΕΤΑ για την κινητοποίηση ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας | Παρασκευή 11 Μάη

Να μπει τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων που εργάζονται στους ΟΤΑ, στα νοσοκομεία και στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται στα δημόσια σχολεία
9 Μαΐου 2018

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στου συμβασιούχους συνεχίζεται. Η κυβέρνηση στα πλαίσια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και ακολουθώντας πιστά τις επιταγές των «θεσμών», της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ αλλά και τις δεσμεύσεις της από το 3ο μνημόνιο καταδικάζει στην εργασιακή ομηρία όλους τους συμβασιούχους.

Ο εμπαιγμός θα ενταθεί επόμενο διάστημα, όπου μεγάλος αριθμός των συμβάσεων οδηγείται στη λήξη τους και πολλοί συμβασιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον «κόφτη» του 24μηνου που υπέγραψε η κυβέρνηση και θα οδηγηθούν στην ανεργία. Άλλωστε, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με το 3ο μνημόνιο για μείωση του αριθμού των συμβασιούχων.

Για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που είναι απαραίτητες για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, η πρόνοια, η αυτοδιοίκηση και οι δημόσιες υπηρεσίες, έχει δρομολογήσει την αντικατάστασή τους με προσλήψεις εργαζομένων με χειρότερους όρους και περισσότερη ευελιξία μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Προγράμματα που προβλέπουν αποδοχές που υπολείπονται ακόμα και από τον πενιχρό κατώτερο μισθό, που η κυβέρνηση θα καταργούσε, προγράμματα που καταστρατηγούν ακόμα και τα πιο στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που με αγώνες οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είχαν κατακτήσει.

Η κοροϊδία των συμβασιούχων που για χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκεςσυνεχίζεται, οι εργαζόμενοι απολύονται για να προσληφθούν άλλοι και προσλαμβάνονται με μοναδικό στόχο την ανακύκλωση της ανεργίας και για να συνηθίσει ο κόσμος να ζει με ολίγον μισθό και προνοιακά επιδόματα.

Έχουμε, λοιπόν, αντικατάσταση της σταθερής και μόνιμης εργασίας με την ελαστική, εκ περιτροπής και μερική απασχόληση, και εργαζομένους πολλών ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως ο μοχλός πίεσης για την περικοπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και να χρησιμοποιούνται για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του δημόσιου τομέα στους ιδιώτες και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα.

Η αναλγησία της κυβέρνησης έρχεται να συναντήσει τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ για περαιτέρω μείωση των συμβασιούχων και μείωση του μισθολογικού κόστους των δημοσίων υπαλλήλων, προδιαγράφοντας ένα δυσοίωνο μέλλον για τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Γίνεται, πλέον, ξεκάθαρο πως τα σχέδιά τους για μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, χειρότερους όρους εργασίας και περισσότερη ανασφάλεια και χειραγώγηση, μόνο οι ενωτικοί, διαρκείς και ανένδοτοι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να τα ανατρέψουν.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, συμβασιούχοι και μόνιμοι, θα πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους με τους ανέργους για να βάλουμε τέρμα σ’ αυτές της πολιτικές απασχόλησης που έχουν άμεσο αντίκτυπο και στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και πλήττουν κυρίως τη νέα γενιά.

Το ΜΕΤΑ αγωνίζεται, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για την κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της εκ περιτροπής και ενοικιαζόμενης εργασίας, της κατάτμησης της εργασίας και της εκχώρησής της σε εργολαβικές εταιρείες. Διεκδικεί μόνιμη και σταθερή εργασία, πλήρους απασχόλησης και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Διεκδικεί την κάλυψη όλων των κενών στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας, της αυτοδιοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και σε όλες τις κοινωνικές και υποστηρικτές υπηρεσίες του Δημοσίου, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Στηρίζει το Κέντρο Αγώνα των Απολυμένων Συμβασιούχων των ΟΤΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος και καλούμε όλους τους συμβασιούχους όλων των κλάδων σε συντονισμό του αγώνα.

Ταυτόχρονα, και για την αντιμετώπιση της σημερινής πραγματικότητας στο δημόσιο τομέα, διεκδικεί την άμεση μετατροπή σε αορίστου χρόνου, όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που ανανεώνονται, καθώς και των συμβάσεων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με την ταυτόχρονη κατάργηση αυτών των σχέσεων εργασίας.
Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας, που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες, την Παρασκευή 11/5/2018 και στο συλλαλητήριο στη 1μμ. στα Προπύλαια
Το ΜΕΤΑ καλεί σε προσυγκέντρωση 12.30μμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο Κέντρο Αγώνα των Συμβασιούχων.
Μετατροπή τώρα σε αορίστου χρόνου των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, αυτοδιοίκηση και κοινωνικές υπηρεσίες

ΕΔΩ η ανακοίνωση – κάλεσμα σε μορφή docx και ΕΔΩ σε μορφή pdf.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου