Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΥΠΕΝ:Διευκρινιστικές Οδηγίες περί ασφαλιστικής ενημερότητας μηχανικού και κρατήσεων υπέρ ΤΣΜΕΔΕ κ& ΕΜΠ στις οικοδομικές άδειες


Διευκρινιστικές Οδηγίες περί της ασφαλιστικής ενημερότητας του μηχανικού και των κρατήσεων υπέρ ΤΣΜΕΔΕ κ& ΕΜΠ στις οικοδομικές άδειες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του άρθρου 40 του ν. 4495/2017 εξέδωσε το ΥΠΕΝ.

Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

“Μετά από ερωτήματα πολεοδομικών υπηρεσιών, σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του άρθρου 40 του ν.4495/2017 για τη χορήγηση της οικοδομικής άδειας, διευκρινίζουμε για την ενιαία εφαρμογή αυτού από τις Υπηρεσίες Δόμησης τα παρακάτω:

Στο άρθρο 40 του ν.4495/2017 που φέρει τίτλο «Δικαιολογητικά για τη χορήγηση της οικοδομικής άδειας» ορίζονται ρητά τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση της οικοδομικής αδείας, στα οποία δεν περιλαμβάνεται η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του μηχανικού. Συνεπώς, για την εφαρμογή των πολεοδομικών διατάξεων του ν.4495/2017 και για την έκδοση οικοδομικής αδείας, δεν απαιτείται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας του μηχανικού, αλλά μόνο τα αποδεικτικά κατάθεσης των απαιτούμενων εισφορών του ιδιοκτήτη του έργου υπέρ του Δημοσίου, ΕΦΚΑ και δήμου.

Επίσης, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2/47676/0026/13-10-2017 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Διεύθυνση Συντονισμού και ελέγχου εφαρμογής Δημοσιολογιστικών Διατάξεων, στο οποίο αναφέρεται επί λέξει ότι: «λόγω της κατάργησης των κρατήσεων υπέρ ΤΣΜΕΔΕ η κράτηση υπέρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) ως παρακολούθημα της προηγούμενης καταργείται ομοίως», διευκρινίζουμε ότι δεν απαιτείται για την χορήγηση της οικοδομικής αδείας, η κράτηση 1% υπέρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου