Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Η Ηριάννα χτυπάει την καμπάνα


Η αίτηση της Ηριάννας για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (3-2), ώστε να υπάρχει η εντύπωση στο πόπολο πως υπάρχουν και τίμιοι δικαστές, και να κοιμούνται όλοι ήσυχοι.

Φυσικά, η Ηριάννα θα αθωωθεί σε κάποια επόμενη δίκη -γιατί είναι αθώα- αλλά πρέπει να μείνει λίγο στη φυλακή, για να σταλθεί το μήνυμα σε όλους να είναι φρόνιμοι και να μην κάνουν παρέα με αναρχικούς.

Τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων της δεκαετίας του ’50 έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα του 2017.

Τώρα στο στόχαστρο δεν είναι οι κομμουνιστές και οι δημοκράτες αλλά οι αναρχικοί και όσοι τολμούν να συναναστρέφονται μαζί τους.

Τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων τα μοιράζει η Ασφάλεια -παρέα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία-, γιατί η Ασφάλεια ξέρει.

Η Ασφάλεια κάνει στόχο τον Τάσο Θεοφίλου, η Αντιτρομοκρατική τον «δένει» χωρίς στοιχεία, και οι δικαστές στέλνουν τον Θεοφίλου στη φυλακή, για να τον αθωώσουν πέντε χρόνια μετά επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία.

Κάτι παρόμοιο θα κάνουν και με την Ηριάννα· άλλωστε, θα ήταν «σκάνδαλο» να αφεθεί ελεύθερη η αθώα Ηριάννα λίγες μόλις ημέρες μετά την αθώωση του Τάσου Θεοφίλου, γιατί μπορεί το πόπολο να σκεφτεί πως η Δικαιοσύνη τους είναι μια κουράδα.

Ωραία Δικαιοσύνη, πάντως.

Είναι προφανές πως η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο.


Η Δικαιοσύνη είναι απόλυτα εξαρτημένη από τους ολιγάρχες.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφαγε τα μούτρα της σε μια σειρά από θέματα που απορρίφθηκαν από την Δικαιοσύνη.

Αλλά, ας πρόσεχε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που πίστεψε πως θα κυβερνήσει στο προτεκτοράτο και πως θα αποδοθεί Δικαιοσύνη, χωρίς να έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη για τους υπεύθυνους της χρεοκοπίας της χώρας.

Είναι λογικό οι δικαστές να αντιμετωπίζουν τους αναρχικούς ως προσωπικούς τους εχθρούς, αφού οι δικαστές ξέρουν καλά πως είναι όλοι τους παράνομοι και πως, αν αποδοθεί Δικαιοσύνη, αυτοί θα πρέπει να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα.

Οι δικαστές είναι οι τρομοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου