Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρία "ΚτΥΠ. Α.Ε.": ΚΙνητοποίηση στο ΥΠ.Υποδομών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην εταιρία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.

Φαβιέρου 30 - Τ. Κ. 10438 Α Θ Η Ν Α – Τηλέφωνα : 210.5272443 – 210.5272477

6977 674562, 6978 006365- FAX: 210.5272553 e-mail: somateio@ktyp.gr

Αθήνα 3-7-17
Αρ. πρωτ. 1140
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 1.30 μμ.
και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Υπουργείο Υποδομών στις 2 μμ.
Συγκεντρωνόμαστε ώρα 1 μμ. στο ισόγειο πριν φύγουμε για το υπ.Υποδομών

Το Σωματείο μας με όσες δυνάμεις έχει, συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην ένταξη των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ σε αυτό. Έτσι θα πραγματοποιήσει μία ακόμα ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 1.30 μμ. και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Υπουργείο Υποδομών στις 2.
Οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ(Κτ.Υπ.) προήλθαν από τη συγχώνευση-συγκόλληση ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν.ΚΕΔ (Μνημόνιο 2) που είχε στόχο της πλήρη απαξίωση και ιδιωτικοποίηση, αλλά και τις απολύσεις. Παρά τις αντιδραστικές Μνημονιακές επιταγές, καταφέραμε με τους αγώνες και τη δουλειά μας, ο φορέας να συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί τον μόνο συγκροτημένο τεχνικό φορέα του Κράτους για την απαλλοτρίωση, μελέτη, κατασκευή, εξοπλισμό και έλεγχο σημαντικών υποδομών του κράτους όπως σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια κ.λπ. Είναι δημόσιος φορέας απόλυτα χρηματοδοτούμενος από το κράτος χωρίς «έσοδα» και ως «περιουσία» έχει εκατοντάδες σχολικά κτίρια & οικόπεδα δεσμευμένα για κατασκευή σχολείων. Είναι πραγματικά εξωφρενική και άκρως αντιδραστική ενέργεια τόσο η θεσμοθέτηση του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων(3ο Μνημόνιο), όσο και η ένταξη Δημοσίων φορέων όπως η Κτ.Υπ. σε αυτό, καθώς κύριος σκοπός του είναι η μέγιστη εκμετάλλευσή τους ώστε να αποφέρουν κέρδη για την αποπληρωμή του «χρέους» και την «ανάπτυξη» των επιχειρηματικών ομίλων. Για το δημόσιο φορέα που εργαζόμαστε, σηματοδοτεί επί της ουσίας την κατάργησή του και την ταχύτατη ολοκλήρωση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης σχολείων, νοσοκομείων, δικαστηρίων και συνολικά των δημόσιων κτιρίων.
Δεν θα το επιτρέψουμε ! Θα εντείνουμε τον αγώνα μας για την διασφάλιση και ενίσχυση του Δημόσιου χαρακτήρα, του έργου, της κρατικής χρηματοδότησης, καθώς και των θέσεων εργασίας & των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Είναι φανερό πλέον και στους πιο αφελείς ότι, στο μηχανισμό του Υπερταμείου θα ενταχθούν με συνοπτικές διαδικασίες όλοι οι δημόσιοι φορείς, το έργο, οι υποδομές και η περιουσία τους, προκειμένου να επιταχυνθεί η εμπορευματοποίηση, η ιδιωτικοποίηση, η ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων και οι απολύσεις, απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, των «θεσμών» και των πολιτικών τους στηριγμάτων. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και αυταπάτες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1.ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΝΤΑΞΗ του μοναδικού συγκροτημένου τεχνικού φορέα του κράτους.
2.ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ και ΕΝΙΣΧΥΣΗ του Δημόσιου χαρακτήρα του φορέα, των αρμοδιοτήτων, της κρατικής χρηματοδότησης και του έργου μας, στην κατεύθυνση της καθολικής παροχής δημόσιων δωρεάν σύγχρονων & ασφαλών κτιριακών υποδομών (σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια, κ.ά.).
3.ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ και ΕΝΙΣΧΥΣΗ της δουλειάς και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.


Για το Δ.Σ. του Σωματείου
Ο πρόεδρος Ο γεν. γραμματέας
Μ. Δανδουλάκης Σ. Παπαδόπουλος

6977-674562 6971-900537

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου