Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Επανενεργοποίηση πόρου 6‰.

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 3/7/2017
Αρ. Πρωτ.: 7118
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα : Συμπληρωματικές Διευκρινήσεις για την Επανενεργοποίηση πόρου 6‰

Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια της από 28/6/2017 ανακοίνωση μας, ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε σε ΦΕΚ (ΦΕΚ Β 2235 – 29/6/2017) στις 30/6/2017, η αναμενόμενη Υπουργική Απόφαση για την επανενεργοποίηση του πόρου 6‰.
Επισημαίνουμε ότι και τυπικά από σήμερα οι Α’ Βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος συνάδελφος σε συννενόηση με τη Α’ Βάθμια Ένωση του, μπορεί να προχωρήσει στην κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, δηλαδή:
Βεβαίωση του εργασιακού του Φορέα (Ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο, Κλάδο και Ειδικότητα, Εργασιακή σχέση δηλ. ΜΥ ή ΣΕΙΔ αορίστου χρόνου και Ημερομηνία πρόσληψης στο Δημόσιο).
Το τροποποιημένο Απογραφικό Δελτίο Μέλους που σας επισυνάπτουμε (2η σελίδα).
Καταβολή της ετήσιας συνδρομής για το έτος 2017 (δηλαδή 30 €), εκτός αυτών που ήδη την καταβάλλουν μέσω μισθοδοσίας (για τους οποίους χρειάζονται αποδείξεις μισθοδοσίας όπου φαίνεται η παρακράτηση της συνδρομής).
Επισημαίνεται ότι η προσκόμιση και των τριών παραπάνω, είναι απαραίτητο να γίνεται ενιαία, μεμονωμένα έντυπα δε θα γίνονται αποδεκτά.
Για την πιστοποίηση του ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού απαιτείται ευκρινής φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Τραπέζης (όνομα πρώτου δικαιούχου και το IBAN).

Θα υπάρξει επόμενη ανακοίνωσή μας για κάθε άλλη λεπτομέρεια που απαιτηθεί στην πορεία να διευκρινισθεί.   


 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
                                                                                           Αθήνα, 28/6/2017
Αρ. Πρωτ.: 7116
                                                         
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα : Επανενεργοποίηση πόρου 6‰.

Συνάδελφοι,
        Παρά το γεγονός ότι αναμέναμε να επισημοποιηθεί (να κυκλοφορήσει δηλαδή σε ΦΕΚ) η υπουργική απόφαση και στη συνέχεια να την αναρτήσουμε και να στείλουμε σ΄όλες τις Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ σαφείς οδηγίες για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με την δημιουργία της νέας βάσης των δικαιούχων του πόρου, ο καταιγισμός ερωτημάτων και διευκρινήσεων που μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας απευθύνει καθημερινά, μας αναγκάζει να καταγράψουμε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ώστε να αποφευχθούν δυσλειτουργίες ή ενέργειες μη προβλεπόμενες.
              Με δεδομένο ότι η επανενεργοποίηση του πόρου είναι αποτέλεσμα Συμφωνίας της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ με τις πέντε (5) Εργοληπτικές Ενώσεις η οποία κυρώθηκε νομοθετικά με τον Ν.4412/2016, αφορά αποκλειστικά στα μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ δηλ. Διπλ. Μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ που εργάζονται στο Δημόσιο (Υπουργεία), στην Αυτοδιοίκηση και στα ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από το Δημόσιο του Κλάδου ΠΕ Μηχανικών.
Κάθε Διπλ. Μηχανικός καταθέτει στην Α΄βάθμια ΕΜΔΥΔΑΣ που ανήκει βεβαίωση του εργασιακού του Φορέα που περιλαμβάνει :
α)  Ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο.
β)  Κλάδο και Ειδικότητα.
γ)  Εργασιακή σχέση (δηλ. ΜΥ ή ΣΕΙΔ αορίστου χρόνου).
δ)  Ημερομηνία πρόσληψης στο Δημόσιο.
Μαζί με την παραπάνω βεβαίωση καταθέτει Απογραφικό Δελτίο Μέλους με ταυτόχρονη καταβολή της συνδρομής του, τουλάχιστον για το 2017 δηλ. 2,5 €/μήνα ήτοι 30 € συνολικά (οι Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ έχουν δικαίωμα με αποφάσεις τους να ζητήσουν συνδρομή και για παρελθόντα έτη). Για το 2018 η συνδρομή θα διαφοροποιηθεί και θα αφορά μόνο το σκέλος συνδρομής της Α΄ Βάθμιας.
Τέλος θα απαιτηθεί το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού (στον οποίο να είναι πρώτοι δικαιούχοι).
Για όσους συναδέλφους έχουν ήδη από το παρελθόν καταθέσει Απογραφικά Δελτία και καταβάλλουν κανονικά την συνδρομή τους, θα απαιτηθεί μόνο η συμπλήρωση του ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού (που είναι πρώτοι δικαιούχοι) και προφανώς και η βεβαίωση του εργασιακού τους Φορέα. 
Αυτούς ειδικά τους συναδέλφους οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, γιατί χάρη σ’ αυτούς (περίπου 2.000 από ένα σύνολο περίπου 9.000), στάθηκε όρθια και ενεργή η ΕΜΔΥΔΑΣ αυτά τα έξι (6) πολύ δύσκολα χρόνια, κατορθώνοντας έτσι να στηρίξει πάρα πολλούς συναδέλφους στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν (εργασιακά, θεσμικά, δικαστικά, ασφαλιστικά κλπ.), καθώς και να προβάλλει το σύνολο των αιτημάτων του Κλάδου, με αποτέλεσμα να πετύχει σημαντικές λύσεις σε αρκετά ζητήματα μέχρι σήμερα.

Θα υπάρξει επόμενη ανακοίνωσή μας για κάθε άλλη λεπτομέρεια που απαιτηθεί στην πορεία να διευκρινισθεί.   

7 σχόλια:

 1. 1) ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΤΕ ΕΑΝ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017(ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ Α΄ΒΑΘΜΙΕΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ ΕΤΗ...ΠΟΣΑ ΔΗΛΑΔΗ? ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΜΑΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ, 2012?π.χ. ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΑΣ?).
  2) ΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η Α΄ΒΑΘΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ? π.χ. βάσει φορέα?.
  3) ΤΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ?
  Σας ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1. Ναι αφορά στο 2017
   2. Ανάλογα με την περιοχή του φορέα στον οποίο είστε
   http://emdydas.gr/index.php?option=com_content&view=category&id=5&Itemid=9
   3. Δια ζώσης σε κάποια από τις παραπάνω 19 πρωτοβάθμιες ενώσεις

   δπ

   Διαγραφή
  2. ευχαριστώ πολύ.

   Διαγραφή
 2. πΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ???? 30 ΕΥΡΩ Ή 12 ΠΟΥ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕς ΣΕΛΙΔΕς ΤΟΥ ....ΙΔΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα σας, επανέρχομαι με νέο ερώτημα:
  Το IBAN είναι οποιασδήποτε Τραπέζης ή υπάρχει περιορισμός?

  Την απάντηση σας θεωρώ σημαντική και επείγουσα λόγω προθεσμίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή