Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Σχετικά με τη δήθεν απόφαση "Ίδρυσης Τμήματος Αποφοίτων Σχολών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης"

Καλημέρα σας ,


Στη συνεδρίαση της ΔΕ/ΤΕΕ στις 23-05 τέθηκε με εισήγηση της Υπηρεσίας το θέμα "Ίδρυσης Τμήματος Αποφοίτων Σχολών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης". 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετηθήκαμε ρητά ως προς την κρισιμότητα του ζητήματος και καλέσαμε τα μέλη της διοικούσας να αποσύρουν το ζήτημα καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη συζήτηση που αφορά την αλλαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών και άρα δεν μπορεί να συζητηθεί αποσπασματικά, ειδικά όταν έχει προγραμματιστεί η σύγκληση της αντιπροσωπείας με θεματολογία τα επαγγελματικά διακαιώματα. Είναι σαφές πως το συγκεκριμένο ζήτημα εξάλλου προκύπτει από τις προϋπάρχουσες κατευθύνσεις του ΤΕΕ για συνολική αναδιάρθρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στην κατεύθυνση αναίρεσης αυτών μέσω "πιστοποιήσεων" κλπ.

Από τις τοποθετήσεις των μελών ήταν σαφές πως δεν υπήρχε συναίνεση προκειμένου το θέμα να μπει σε ψηφοφορία. 

Τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του ΤΕΕ επέλεξε πραξικοπηματικά να δημοσιεύσει πως η Διοικούσα επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση τμήματος.

Καταγγέλουμε τις πολιτικές μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να παραπληροφορήσουν και να αλλοιώσουν τη θέση των μελών της ΔΕ του ΤΕΕ, ενόψει μάλιστα της αναμενόμενης κατάθεσης ΠΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα, στην δεύτερη μάλιστα συνεδρίαση με τη νεοεκλεγμένη της σύνθεση και καλούμε τον πρόεδρο να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια.

Μπούκη Ελένη
εκπρόσωπος του Αριστερού Αγωνιστικού Ψηφοδελτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου