Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

«Εξαφανίζεται» το ΤΕΕ λόγω... εισφορών

Το ίδιο το ΤΕΕ όμως αντιστέκεται στην κατάργηση της ασφάλισης ιδιότητας...Aμεση ένταξη και των ελεύθερων επαγγελματιών στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ζήτησε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, λέγοντας ότι αυτή την στιγμή το 80% των πολιτικών μηχανικών είναι ανασφάλιστο.

Όπως τόνισε, τον Μάρτιο τριπλασιάστηκαν οι αιτήσεις διαγραφής των μηχανικών από το ΤΕΕ "επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές".

Στην ίδια κατεύθυνση και με πολύ υψηλούς τόνους και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει την δυνατότητα αυτή στους ελεύθερους επαγγελματίες λέγοντας ότι "κινδυνεύουν με αφανισμό" λόγω ασφαλιστικού.

Αν είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες, αντί να προσπαθούμε να τους εξαφανίσουμε νομοσχέδιο, νομοσχέδιο, καλύτερα να τους το πούμε" τόνισε ο κ. Στασινός. "Αλλιώς ας τους συμπεριλάβουμε στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού. Καταλαβαίνω ότι είναι τεράστιος όγκος δουλειάς για τις τράπεζες, γιατί καλώς ή κακώς στην Ελλάδα είναι πολλοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά δεν είναι επιχείρημα ότι επειδή δεν το αντέχει ο μηχανισμός των τραπεζών δεν μας ενδιαφέρουν".

3 σχόλια:

 1. Γεια σας,
  τη εισφορά για τον Φεβρουάριο 2017 που πλέον έχει λήξει από 31/3 πώς την πληρώνω; Είναι αργία σήμερα οπότε δεν μπορώ να πάρω στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ 1555 να ρωτήσω.
  Μήπως μπορώ με ebakning να την πληρώσω ανεξάρτητα από το αν έληξε εδώ και μερικές βδομάδες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. με ebanking γινεται, απλα καποια στιγμη θα φανει ενα επιτοκιο υπερημεριας στον εφκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Eυχαριστώ για την απάντηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή