Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση Συλλογικοτήτων και Δήλωση οπαδών της ΑΕΚ σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στην Νέα Φιλαδέλφεια


Η τρομοκρατία, ο φόβος και η καταστολή δεν πρόκειται να περάσουν στη Ν. Φιλαδέλφεια

Τις τελευταίες ημέρες η ευρύτερη περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας δέχεται επίθεση από ιδιωτικά συμφέροντα, με αποκλεισμούς και βανδαλισμούς σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους ελεύθερης έκφρασης και το Δημαρχείο της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, αλλά και με απειλές και βιαιοπραγίες σε υπαλλήλους, αιρετούς του Δήμου αλλά και απλούς πολίτες ή ανθρώπους του κινήματος, οι οποίοι τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη ή πρόταση για τα ζητήματα της πόλης.

Καλούμε όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 σε συντονισμένη αγωνιστική συσπείρωση, με συγκεκριμένο σχέδιο ενημέρωσης και δράσης του λαού της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, σαν τη μοναδική διέξοδο από την εδώ και δυο εβδομάδες κατάσταση ομηρίας της πόλης από τους όποιους “αγανακτισμένους οπαδούς” της ΑΕ του Μελισσανίδη που ουδεμία σχέση έχουν με τους φιλάθλους της ΑΕΚ καπηλευόμενοι το όνομα και την ιστορία της ομάδας.

Ζητάμε την ενεργή σας πολιτική παρουσία και παρέμβαση για την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων εκείνων που σήμερα βάλλονται από τα ιδιωτικά συμφέροντα και τους εντεταλμένους τους.

Ζητάμε την παρέμβαση και την συνδρομή σας στη προσπάθεια ενημέρωσης του λαού, την συμβολή σας στην υπεράσπιση των συμφερόντων της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, του άλσους της, των ελεύθερων χώρων, των δικαιωμάτων, των ελευθεριών. Ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής και η υπονόμευση του χαρακτήρα και της ποιότητας ζωής της πόλης είναι υπόθεση όλων.

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα επιβάλλουν στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα καθεστώς απαγόρευσης έκφρασης οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης των δημοτών και των φορέων τους, εμποδίζουν την λειτουργία τους κάτω από καθεστώς τρομοκρατικής παρουσίας επιχειρώντας για μια ακόμη φορά την επιβολής τους στην περιοχή.

Η κυβέρνηση και η περιφέρεια έχουν τεράστιες ευθύνες για τη συντήρηση αυτής της κατάστασης γιατί αντί να βγουν και να καταγγείλουν ανοιχτά τα περιστατικά αυτά, παρέχουν κάλυψη στα διάφορα συμφέροντα!


Είναι η τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια που γίνεται προσπάθεια τρομοκράτησης των Φιλαδελφειωτών, με προπηλακισμούς και καταστροφές σε χώρους συλλογικοτήτων και του Δημαρχείου της πόλης, καθιστώντας τους μια ξεκάθαρη απειλή για την προσφυγική παράδοση της πόλης, τη δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση ολόκληρου του κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας. Η σιωπή και η σχεδόν συγκάλυψη από την συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων για τα παραπάνω γεγονότα δεν μπορεί και δε θα κάμψει τον αγώνα των πολιτών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στην πόλη. Κανένας δημότης και κανένας κάτοικος δεν μπορεί να μένει αμέτοχος στις αποφάσεις για την ίδια του τη ζωή, για την γειτονιά του, για την πόλη του.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις δημοτικές παρατάξεις, τις συλλογικότητες της γειτονιάς, να πάρουν θέση για την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση και να συμβάλλουν σε ένα κίνημα ανατροπής της.

Η τρομοκρατία, ο φόβος και η καταστολή όμως δεν πρόκειται να περάσουν.

Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Αριστοτέλης”
Γ´ ΕΛΜΕ Αθήνας
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν.Φ.
Αυτοδ/νο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμ. Ν. Φιλ/φειας, Ν. Χαλκ/νας, Ν. Ιωνίας

Δήλωση οπαδών της ΑΕΚ σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στην Νέα Φιλαδέλφεια

Την τελευταία περίοδο, με αφορμή το γήπεδο της ΑΕΚ, πληθαίνουν διαρκώς τα περιστατικά που αμαυρώνουν το ήθος και την δημοκρατική ευαισθησία όχι μόνο του ιστορικού σωματείου της ΑΕΚ και των οπαδών της, αλλά ολόκληρης της πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας. Εμείς, οπαδοί της ΑΕΚ και, ταυτοχρόνως, πολίτες που σέβονται την δημοκρατία δηλώνουμε ότι:
Το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να κατασκευαστεί στην Νέα Φιλαδέλφεια, στον φυσικό χώρο της ΑΕΚ, σεβόμενοι την ιστορία της αγαπημένης μας ομάδας και τον τόπο στον οποίο μεγαλούργησε, σεβόμενοι κυρίως τους μικρασιάτες πρόσφυγες που έφτιαξαν το προηγούμενο γήπεδο στον ίδιο ακριβώς χώρο, χρησιμοποιώντας ακόμα και τα χέρια τους. Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι η φυσική έδρα της ΑΕΚ, εκεί ήταν το γήπεδο μας, εκεί θέλουμε να ξαναφτιαχτεί. Διαφωνούμε κάθετα με απόψεις του στυλ «δεν μας ενδιαφέρει αν, πού και πότε θα φτιαχτεί γήπεδο της ΑΕΚ».


Τα τελευταία γεγονότα στην Νέα Φιλαδέλφεια και οι τραμπουκισμοί εις βάρος μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τον λαό της ΑΕΚ, έναν λαό που όποτε χρειάστηκε απέδειξε τα δημοκρατικά και αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Από την καταγγελία του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και το ιστορικό φιλικό με τη Παρτιζάν, στα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα εναντίον της Μακάμπι, στην αποδοκιμασία του πολέμου των ΗΠΑ ενάντια στην «τρομοκρατία», μέχρι τα πανό με τις φωτογραφίες του Μπερκίν Ελβάν και του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στην παρουσία στα μεγάλα αντιμνημονιακά συλλαλητήρια, με αποκορύφωμα την μεγάλη συγκέντρωση για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις τραμπούκικες επιθέσεις μια μικρής μειοψηφίας στοιχείων που δεν τιμούν με την συμπεριφορά τους την ιστορία και το ήθος του ΑΕΚτζή. Επιθέσεις σε στέκια (Στρούγκα) αλλά και σε δημοτικούς συμβούλους δεν έχουν καμιά σχέση με τις δημοκρατικές παραδόσεις της ομάδας και της πόλης. Μιας πόλης που, καλώς ή κακώς, τίμησε με την ψήφο της την παρούσα δημοτική αρχή, την οποία ψήφισαν φίλοι και οπαδοί της ΑΕΚ ως πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να φτιαχτεί με σεβασμό στο περιβάλλον και με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις. Δεν είναι εγκάθετοι του Μελισσανίδη όσοι διαφωνούν με την δημοτική αρχή και δεν είναι εγκάθετοι της δημοτικής αρχής όσοι διαφωνούν με τον Μελισσανίδη. Το γήπεδο πρέπει να ικανοποιεί τις ανάγκες του λαού της ΑΕΚ και των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτός ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από τις επιχειρηματικές μπίζνες διοικούντων της ομάδας και δεν πρέπει κανένας φίλος της ΑΕΚ να παρασύρεται σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων για το οποίο φέρει μεγάλες ευθύνες η διοίκηση. Επειδή όντως «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ» και επειδή «ΑΕΚ σημαίνει ζούμε εξεγερμένοι και όχι σαν ρουφιάνοι και προσκυνημένοι», θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι στόχος μας είναι η κατά το δυνατόν πιο άμεση κατασκευή του γηπέδου της αγαπημένης μας ομάδας και όχι το να αποτελέσουμε τον οπαδικό στρατό διοικούντων που δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Η διοίκηση της ΑΕΚ θα πρέπει να σταματήσει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Έχει συμβάλλει στην όξυνση της κατάστασης και θα έχει ευθύνες σε οποιαδήποτε περαιτέρω όξυνση με την στοχοποίηση του δημάρχου. Η διοίκηση όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τις τραμπούκικες συμπεριφορές που προαναφέραμε, αλλά και με συστηματικές διαρροές σε φιλικά ΜΜΕ και με εξώδικα καλλιεργεί αυτό το νοσηρό κλίμα που πάει να επιβληθεί σε όλη την πόλη. Δεν είναι άμοιρη των ευθυνών της για τις καθυστερήσεις στην δημιουργία του γηπέδου, παρά τις προσπάθειές της να πείσει για το αντίθετο.

Ο λαός της πόλης ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάνεις ή διαφωνεί, ψήφισε όχι στο συγκεκριμένο σχέδιο της Δικέφαλος ΑΕ. Οι τοποθετήσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων που διεκδικούσαν την ψήφο των πολιτών της Ν.Φ. για το θέμα του γηπέδου ήταν γνωστές προεκλογικά και άρα συνεκτιμήθηκαν από τους ψηφοφόρους. Αρκεί να θυμηθούμε πως η Δικέφαλος ΑΕ στήριζε συγκεκριμένη δημοτική παράταξη και το βροντοφώναζε προεκλογικά, αφού υπήρχε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που απολάμβανε της πλήρους στήριξης από την Δικέφαλος αλλά και από την ΠΑΕ. Η δημοτική αρχή, προεκλογικά, είχε τοποθετηθεί για το θέμα του γηπέδου και οφείλει να τιμήσει αυτή την ψήφο και να αντισταθεί όσο και όπως μπορεί. Εμείς και ως ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι με αυτό που ψήφισε ο λαός της πόλης, την χαιρετίζουμε γι’ αυτό. Οι πολιτικές ηγεσίες εκλέγονται για να κάνουν αυτά στα οποία δεσμεύονται. 

Ευθύνες, όμως, για την κατάσταση υπάρχουν σε πολλές άλλες πλευρές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ προεκλογικά είχε τοποθετηθεί πως θα αντικαταστήσει τον φωτογραφικό νόμο της ΝΔ (προηγούμενης κυβέρνησης) για το γήπεδο με νέο δικό της νόμο (φιλικότερο προς το περιβάλλον) όχι μόνο δεν το έκανε αλλά και μέσω παραγόντων της (Δούρου, Σκουρλέτης κα) επιμένει να προχωρήσει το σχέδιο ως έχει. Εντύπωση επίσης προκαλεί και η αφωνία σχετικά με τα γεγονότα από μεριάς της κυβέρνησης αλλά και των υπολοίπων κομμάτων, τα οποία θα έδειχναν μεγαλύτερη ευαισθησία εάν συνέβαιναν τέτοιου είδους γεγονότα αλλού (πχ στα Εξάρχεια). Τέλος, οι ευθύνες του ΣΤΕ που τα έκρινε όλα συνταγματικά αγνοώντας επιδεικτικά πως η βάση του συντάγματος μας είναι ότι «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον κυρίαρχο λαό» είναι επίσης τεράστιες.
ΥΓ1: Είναι κατανοητές οι ανάγκες των ΜΜΕ για την νομή της διαφημιστικής πίτας του ΟΠΑΠ, αλλά η ανεξάρτητη και μαχητική δημοσιογραφία δεν πρέπει να κρέμεται από τις επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ. Η μετάθεση των ευθυνών στην διοίκηση του δήμου και προσωπικά στον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο είναι ένα παραμύθι που βολεύει αρκετούς (πχ περιφέρεια Αττικής), δεν δίνει όμως καμιά λύση στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου.

ΥΓ2: Να πάρουν θέση όλοι για τους τραμπουκισμούς που λαμβάνουν χώρα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι: Διοίκηση ΑΕΚ, ORIGINAL 21, κυβέρνηση, περιφέρεια Αττικής, κόμματα, δημοτικές παρατάξεις.

Υπερασπιζόμαστε την δημοκρατία υπερασπιζόμενοι την ιστορία της ΑΕΚ.
Υπερασπιζόμαστε την ιστορία της ΑΕΚ υπερασπιζόμενοι την δημοκρατία.
Ακολουθούν οι υπογραφές, με αλφαβητική σειρά
Αραμπατζής Βασίλης
Βασιλείου Αργύρης
Βασιλείου Παντελής
Βασιλείου Φραγκίσκος
Γεωργέλλη Μαρία
Καρβουνιάρης Τάσος
Κατσούλας Στάθης
Κολμανιώτης Γιάννης
Κοντοσταύλου Ειρηνη
Κοντούδης Γιώργος
Κυριακάκης Ηλίας
Λυγκουνάκης Γιώργος
Μερτινός Νίκος
Παπαδόπουλος Θάνος
Πασσαλίδης Γιωργος
Στέφου Όλγα
Τερζάκης Σταύρος
Τερζόγλου Παναγιώτης
Τσαρούχας Πασχάλης
Χατζόπουλος Νίκος

* Για όποιον και όποια θέλει να υπογράψει το κείμενο, μπορεί να στείλει το ονοματεπώνυμό του στο gipedoaek2017@gmail.com

πηγή: antapocrisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου