Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Εκατοντάδες δηλώσεις "Ήμουν κι εγώ στο Ειρηνοδικείο..." ενάντια στις διώξεις του κινήματος!


[Η συλλογή των υπογραφών συμπαράταξης συνεχίζεται
Στείλτε ονοματεπώνυμο, 
επάγγελμα και μαζική ιδιότητα 
στο syntonsyllog@gmail.com
Ο κατάλογος των υπογραφών 
ανανεώνεται συνεχώς]

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ

«Ήμουν κι εγώ εκεί, στο Ειρηνοδικείο, για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας»

Εμείς που υπογράφουμε αυτή τη δημόσια δήλωση δηλώνουμε ότι ήμασταν όλοι παρόντες στο Ειρηνοδικείο, μαζί με εκατοντάδες άλλους συμπολίτες μας, όχι μόνο στις 19/10, αλλά κάθε εβδομάδα που επιχειρείται το ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Συμμετέχουμε μαζί κάθε Τετάρτη σε λαϊκές διαμαρτυρίες για να αποτρέψουμε την διενέργεια πλειστηριασμών από τις τράπεζες και το κράτος. Στηρίζουμε τις δράσεις του κινήματος για την υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος της στέγης χιλιάδων συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και τις βάναυσες μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται στην χώρα μας εδώ και 7 χρόνια.

Η στοχοποίηση αγωνιστών του κινήματος με στημένο κατηγορητήριο δεν δηλώνει πυγμή αλλά τον φόβο του μαύρου μετώπου τραπεζών, κυβέρνησης, πολυεθνικών funds, EE και ΔΝΤ. Ξέρουν πολύ καλά ότι οι πλειστηριασμοί και ο σχεδιασμός τους για κατασχέσεις είναι ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει τεράστιες κοινωνικές εκρήξεις κι οι εκατοντάδες διαδηλωτές των Ειρηνοδικείων ενάντια στους πλειστηριασμούς, πολύ σύντομα μπορούν να γίνουν χιλιάδες στους δρόμους αμφισβητώντας συνολικά την πολιτική τους. Αφού στερούν από το λαό τα βασικά κοινωνικά αγαθά, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού, το δικαίωμα να διεκδικεί και να διαδηλώνει!

Οι διώξεις του κινήματος είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών που θεσμοθέτησαν κυβέρνηση και Ε.Ε. με το 3ο μνημόνιο και το συνοδευτικό νομοθετικό πλαίσιο. Ετοιμάζουν και νέο νομοσχέδιο για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ως λύση για τις ανάγκες των τραπεζών και ταυτόχρονα ως φόβητρο για το λαό. Αφού εξαθλίωσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, στέρησαν τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποίησαν τον δημόσιο πλούτο και τη δημόσια περιουσία, αύξησαν τις στρατιές των ανέργων, συρρίκνωσαν την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια νομίζουν ότι με τις διώξεις σε αγωνιστές θα βάλουν τέλος στο κίνημα ανυπακοής και αντίστασης. Η συνολικότερη ένταση του κρατικού αυταρχισμού συνοδεύει τη νέα υποβολή διαπιστευτηρίων της κυβέρνησης προς τους δανειστές ως υπάκουου και πρόθυμου να κάνει καθετί για τη “σωτηρία των τραπεζών” και την προάσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Ό,τι κι αν κάνουν όμως δε μας φοβίζουν! Θα συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε.

Εδώ και τώρα απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος όσων υπερασπίζονται το δικαίωμα στην στέγη και καλούμε όλο το λαό να συμπαραταχθεί σ’ αυτό τον αγώνα. Δεν μας υποκίνησε κανένας σε οποιαδήποτε πράξη, αλλά μόνο η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας με όλους όσους ρημάζονται από την ανέχεια, την ανεργία και την φοροληστεία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου