Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί σε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 24/11/2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί σε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 24/11/2016 και ώρα 10:00πμ με στάση εργασίας έως τις 12 το μεσημέρι, για την ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μηχανικοί και τεχνικοί σε σχέση με τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει την μετάλλαξη της κοινωνικής ασφάλισης από κοινωνικό δικαίωμα σε κουτσουρεμένη ατομική υπόθεση. Ισοπεδώνει τις παροχές και τις συντάξεις, καταστρέφει τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους με μπλοκάκι και εκτοξεύσει, τις ήδη υπέρογκες εισφορές, στο 38% του εισοδήματος. Μαζί με τα νέα φορολογικά μέτρα θα επιφέρει νέα δραστική μείωση των αποδοχών. Ακόμα και οι άνεργοι, ασφαλισμένοι σε ΤΣΜΕΔΕ ή ΟΑΕΕ καλούνται να πληρώσουν εισφορές 2.830 ευρώ ετησίως, για να εξασφαλίσουν υγειονομική κάλυψη. Ο κλάδος της ειδικής προσαύξησης καταργείται και η κυβέρνηση σχεδιάζει την κλοπή αυτών των εισφορών.
Στον αντιασφαλιστικό νόμο προβλέπεται συμμετοχή των εργοδοτών στην ασφάλιση των εργαζομένων με μπλοκάκι, γεγονός που νομιμοποιεί το «μπλοκάκι» ως βασικό τρόπο αμοιβής της εξαρτημένης εργασίας. Ωστόσο η ως τώρα εικόνα είναι ότι εργοδότες δε διατίθενται να καταβάλλουν ούτε ευρώ για την ασφάλιση των εργαζομένων τους.
Την ώρα που μεγάλος αριθμός συναδέλφων χρωστάει τις ασφαλιστικές εισφορές και στερείται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ζητούνται και τα αναδρομικά από τις αυξημένες εισφορές που δεν είχαν αποδοθεί από το 2011 λόγω των κινητοποιήσεων. Επιπλέον, δρομολογούνται κατασχέσεις λογαριασμών ή άλλων περιουσιακών στοιχείων μέσω του ΚΕΑΟ.
Διεκδικούμε:
  • Άμεση δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
  • Όχι στις αναδρομικές αυξήσεις των εισφορών
  • Όχι στα επαγγελματικά ταμεία, έξω τα Ταμεία από το χρηματιστήριο, έξω το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής, κάλυψη των απωλειών των αποθεματικών με κρατική ευθύνη
  • Όχι στην ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφάλιση
  • Δημόσια, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
  • Αποκλειστικά δημόσια, καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση
  • Να πληρώσουνε κράτος και εργοδοσία του κόστος της κοινωνικής ασφάλισης
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
  • Να ακυρωθούν όλοι οι νόμοι περί αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, να καταργηθεί το ΚΕΑΟ
  • Κανένα σπίτι στα χέρια των τραπεζιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου