Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Iστορίες από τη σχέση του Τσμεδε με την Άττικα Bank

Η εκδίκηση του Σημίτη (και του Βενιζέλου) μέσω του ΣΥΡΙΖΑ !

Γράφει ο Γιώργος Θ. Κανελλάκης.

Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκατίας του 90 όταν ένας -τότε- υπουργός, ο Αναστάσιος Πεπονής, εμπνέεται και θεσπίζει τον Νόμο 2190/94, ο οποίος έμελε να μένει γνωστός ως "νόμος Πεπονή". Αυτός ο νόμος δεν ήταν άλλος από εκείνον που θέσπιζε τον τρόπο εισαγωγής στο Δημόσιο μα και στις επιχειρήσεις του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα.

Ο νόμος εκείνος (0 Νόμος Πεπονή) παρά τις όποιες του ατέλειες -μαζί με τις όποιες μεταγενέστερες τροποποιήσεις όπως ο 3812/2009 ή/και ο 4389/2016, ασχέτως αν ήταν κάτω από τις επιταγές της επονείδιστης ΤΡΟΪΚΑ, -ουσιαστικά- ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΑΨΕ να δίνει το
περιθώριο στην εκάστοτε κυβέρνηση να προσλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό για θέσεις ευθύνης ιδιαζούσης σημασίας και εξειδίκευσης. 

Στο σημείο αυτό και πριν συνεχιστεί η καταγραφή, θα πρέπει να τονισθεί πως, ο Αναστάσης Πεπονής ανέκαθεν ήταν σε ρήξη με τον Κώστα Σημίτη, όπως εξιστορεί και ο Γ. Λακόπουλος στα ΝΕΑ, ασχέτως αν στο τέλος τον στήριξε.
Ανατρέχοντας λίγο στα έργα και τις ημέρες του ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΡΑ ΣΗΜΙΤΗ, θα διαπιστώσουμε πως, η ρίζες με τις οποίες τέθηκαν οι βάσεις για να μετατραπεί το ΤΣΜΕΔΕ, στο σημερινό ΕΤΑΑ, που αποτελεί θνησιγενές υβρίδιο ... Ταμείο, σε Ταμείο μεν και Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) αλλά κάτω από το σκεπτικό του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) πέρασε από το στάδιο - Νόμο N. 3029/2002 με βάση τον οποίο, φτάσαμε στο παράδοξο όπου, ενώ το Ταμείο, εμφανώς έχει το αυτοδιοίκητο, να χάνει 2,2 δισεκατομμύρια euro, τον Μάρτη του 2012, από το PSI του Βενιζέλου, κατόπιν εντολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (;;;). Διεξοδικά επ' αυτού το θέματος ΕΔΩ


Αναφορικά με το PSI, μπορείτε να απολαύσετε τον Βενιζέλο να καμαρώνει -ακόμη και σήμερα- εδώ. ... καμάρι όμως για το οποίο, παρά τις υποσχέσεις του, ο νυν ... πρωθυπουργός δεν κάνει το παραμικρό !!!


Επανερχόμενοι τα του ΕΤΑΑ, πρόεδρος τότε (η ... μετεξέλιξη του ΤΣΜΕΔΕ με τον Νόμο 3655/2008 - Νόμος Πετραλιά) ήταν ο Αργύρης Ζαφειρόπουλος, ενώ αντιπρόεδρος ο Γιάννης Γαμβρίλης, την ίδια ώρα που στην Attica bank πρόεδρος ήταν ο Γιάννης Γαμβρίλης και υφιστάμενός του, αντιπρόεδρος, ήταν ο Αργύρης Ζαφειρόπουλος !!! και διευθυντής οικονομικών λειτουργιών, ο Χρήστος Μάραντος όπως φαίνεται και στην σελίδα 204 αυτού εδώ ή/και αυτού εδώ (... μπας και χαθεί) Για τους Αργύρη Ζαφειρόπουλο και Χρήστο Μάραντο, θα επανέλθω.
Περίοδο που λίγο καιρό πιο πριν το ΤΣΜΕΔΕ ήθελε να αυξήσει την συμμετοχή του στην Attica bank (τότε είχε το ~44%) και η Attica bank ήθελε να σώσει (;;;) - εξαγοράσει την ΑΜΑΡΤΩΛΗ Proton bank του Λαυρεντιάδη υπόθεση στην οποία εμπλεκόταν κάθε λίγο και λιγάκι ο Βαγγέλης Βενιζέλος !!! Υπόθεση την οποία (την εμπλοκή του Βενιζέλου στην Proton bank) είχε αποκαλύψει η αείμνηστη Αριστέα Μπουγάτσου ! Υπόθεση η οποία έκανε την περίπτωση της τράπεζας Κρήτης να μοιάζει με ... ψίχουλο !!!

Κατόπιν των ανωτέρω φτάνουμε στο εξής :

Πηγή ενσταντανέ : Ημερησία

Πως όμως ; Τι μεσολαβεί ; Υπάρχει ένα χρονικό κενό. Ένα "κάτι" από όλο αυτό το "κάτι" που δένει τα πάντα !!!

Πριν την κάλυψη του "κενού", θα ερωτήσω ορισμένα πράγματα. 
  1. ΤΣΜΕΔΕ - ΕΤΑΑ, τι νομική μορφή έχεις ; 
  2. Μηχανικοί τι λέτε εσείς ; 
  3. Υπάρχουν "νοικιασμένοι υπάλληλοι" με αμοιβές σημαντικότατες (για τις παρούσες καταστάσεις) οι οποίοι είναι γυναικάδελφα και φίλοι-φιλενάδες μεγαλοδημοσιογράφων και άλλων ... προυχόντων που θα "πρέπει" να μονιμοποιηθούν ; 
  4. Το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και ΕΥΔΑΠ, μεγαλομέτοχοι επίσης της Attica bank, τι νομική μορφή έχετε ;

Συνεχίζεται


Υ.γ. Το ανωτέρω -όπως και την συνέχειά του- σε δύο αείμνηστα άτομα. Στον Θεόδωρο Γ. Κανελλάκη, πατέρα μου και στην Αριστέα Μπουγάτσου. Αείμνηστοι και αγωνιστές και οι δύο, όπου, την δεύτερη, την Αριστέα, έτυχε να έχω την τιμή να επικοινωνήσω κάποιες φορές μαζί της, πριν την ξαφνική (;;;) της Θανή.

Αφιερωμένο επίσης και σε δύο εν ζωή δυναμικούς Ανθρώπους. Στον Lobbysta και στον kabaleroπου αποδεδειγμένα, με ακαιρεότητα, μαχητικότητα και μπέσα, δεν κολλάνε πουθενά !!! Επίσης αφιερωμένο σε πάρα πολλούς συμπαραστάτες - αγωνιστές που η λέξη  "λαμογιά", δεν τους χαρακτηρίζει !

Επαναλαμβάνω λοιπόν πως επιστρέφω άμεσα, α) για να δείτε πως δεν έχω (*) ΔΕΝ τα έχω κρατήσει για την πάρτι μου (όπως ο Βαρουφάκης) καιβ) για να δείτε πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι !

* Δεν εννοώ μόνο αυτά εδώ : Σημίτης - Βενιζέλος - Παπανδρέου, 12 χρόνια μετά

2 σχόλια:

  1. Καλά ρε συνάδελφοι, τι σχέση μπορεί να έχει αυτό το blog με αυτά τα ακατάληπτα που γράφει αυτός ο τύπος; Τρικυμία εν κρανίω, διαβάστε και στο blog του, ψύχωση έχει με την Αττικής επειδή τον απέλυσε.Δεν γράφει όμως όλο το παρασκήνιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ιταλία λένε : "Ανάμεσα σε δύο που τσακώνονται ένας τρίτος επωφελείται". Αν αυτός που τα γράφει είναι απολυμένος της ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ όπως λέει το σχόλιο του Ανώνυμου, τότε ευκαιρεία είναι, εμείς οι τρίτοι να μάθουμε πολλά "άπλυτα" των πολιτικών μας και άλλων συμπλεκομένων με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή