Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Δήλωση Χ. Καφαντάρη: «Η εποχή που κάποιος είχε μαγαζί και ήταν αφεντικό του εαυτού του έχει τελειώσει!»Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, βρέθηκε χθες αργά το βράδυ σε εκπομπή του Κontra Channel, όπου προκαλώντας αντιδράσεις δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η εποχή του ''εγώ είμαι το αφεντικό του εαυτού μου'' έχει τελειώσει και ίσως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν», ακυρώνοντας έτσι με λίγα λόγια την όποια μορφή επιχειρηματικότητας.

Όπως είπε πρέπει να πάμε σε καινούργιες μορφές, όπως οι συνεταιριστικές μορφές, σε μια κοινωνική οικονομία με καινούργια υγιή βάση.

«Πρέπει να βρούμε νέες μορφές συνεργατικότητας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την ίδια, «οι μικρομεσαίοι πρέπει να συνεταιρισθούν, να κάνουν μια επιχείρηση από κοινού».
«Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αρχίσει να καλλιεργείται», σημείωσε.
Ερωτηθείσα για το πώς θα λειτουργήσει εξήγησε ότι «θα το δείτε όταν θα έρθει το νέο νομοσχέδιο που θα αφορά την κοινωνική οικονομία».Γιατί φωνάζετε όλοι για την Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι πρέπει να σταματήσει η μικρή ιδιοκτησία (μαγαζάκια, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.ο.κ.) και να γίνουν όλοι υπάλληλοι μεγάλων εταιριών; Δεν τα έχετε ξανακούσει αυτά; Τα λέει τόσα χρόνια ο Αρίστος Δοξιάδης, ο Φώτης Γεωργελές, ο Πάσχος Μανδραβέλης, ο Θάνος ο Τζήμερος, το Ποτάμι και όλο το φιλελευθεριστάν/μεταρρυθμιστάν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου