Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Οι προτάσεις για τους ενεργειακούς επιθεωρητές στο σχέδιο νόμου. Προβλέπονται 3 κατηγορίες




Κατάργηση των εξετάσεων μεν, αλλά διατήρηση των πιστοποιήσεων και των διαβαθμίσεων...

Ενεργειακές επιθεωρήσεις με δημιουργία 3 κατηγοριών ενεργειακών επιθεωρητών προβλέπεται στο σχέδιο νόμου που έχει υποβληθεί.

Δείτε τα άρθρα 53 έως 60 (σελίδες 72 έως και 79) του νομοσχεδίου:

Πρόταση για τους ενεργειακούς επιθεωρητές:

Α' ΤΆΞΗ: Διπλ/χοι μηχανικοί από την κτήση του διπλώματος + πτυχιούχοι 1 χρόνο μετά την κτήση του πτυχίου τους έχουν δικαίωμα για επιθεωρήσεις σε κτίρια μέχρι 250m2.

Β' ΤΑΞΗ: εντάσσονται οι Α' τάξης με αποδεδειγμένη εμπειρία (30 επιθεωρήσεις Α Τάξης). Οι Β' τάξης έχουν το δικαίωμα επιθεωρήσεων σε κτίρια μέχρι 1000m2. 

Γ' ΤΑΞΗ: εντάσσονται οι Β' τάξης με αποδεδειγμένη εμπειρία (10 επιθεωρήσεις Β' Τάξης). Οι Γ' τάξης έχουν το δικαίωμα επιθεωρήσεων σε κτίρια χωρίς όριο επιφανείας. 

*Όσοι έχουν επιτύχει στις εξετάσεις εντάσσονται αυτόματα στην Γ' κατηγορία σύμφωνα με το σχέδιο νόμου.

5 σχόλια:

  1. ΟΙ 600 ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ ΤΕΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.....ΟΙ ΑΛΛΟΙ 500 ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ , ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ , ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΟΜΟ... ΗΔΗ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΠΕΑ ΜΕ 40 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ...ΤΑ ΠΕΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Φ.Α ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 20 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΕ ΠΡΟΚΑΤ....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό πρέπει να εκτιμήσει ο κλάδος επιτέλους μετά από 5 χρόνια εμπειρίας "ανοιχτού" επαγγέλματος, που οδηγήθηκαν οι αμοιβές μας με την επιβολή του ελεύθερου ανταγωνισμού μέσω την κατάργησης των ελάχιστων αμοιβών.

      Διαγραφή
  2. ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΚΟΛΛΕΓΙΑ,ΤΕΙ,ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ....ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΑΤΖΗ ΜΕ ΜΟΝΟΜΑΝΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ , ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ.....ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΑΚΗΔΕΣ ,ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΑΙΤ (ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΠΡΟΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ......ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΩΣΑΝ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ, ΑΛΛΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΙΑ σαν κλαδος και λαος.....Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ειναι τοσο αστεια σαν επιχειρημα που δεν χρειαζετε απαντηση , την εδωσε το νομοσχεδιο ...εκτρωμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτρωμα ητανε πριν που διναμε ολοι τις ιδιες εξετασεις με τα ιδια θεματα αλλα ο διπλ/χος ειχε δικαιωματα ενω ο πτυχ/χος οχι. αλλα αυτα δεν τα βλεπεις , απλα στην μπανανια που ζεις εισαι ταυτοσημος. Με αυτην την λογικη να δινουμε εξετασεις στα παντα να δεις ασχετοσυνη πολυτεχνειων να σου πεσουν τα μαλλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή