Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

ΕΝΦΙΑ: Αντί να καταργηθεί... συνεχίζεται για 2 χρόνια


Πηγή: http://iskra.gr
Ο ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ 5,3 ΔΙΣ (2015-2016)

Η υπόσχεση για την κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και την αντικατάστασή του από έναν νέο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, που θα επιβάρυνε μόνο τους «έχοντες και κατέχοντες», είναι πλέον προφανές ότι έχει εξαερωθεί!

Η κυβέρνηση, άλλωστε, έχει δεσμευθεί στους δανειστές ότι θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον, για ακόμη 2 χρόνια (2015-2016).

Η μονιμοποίηση του «χαρατσιού» του ΕΝΦΙΑ, που πρόκειται για ένα μόνιμο ενοίκιο κατοχής, άσχετα αν έχει φορολογηθεί μάλιστα ο πολίτης για αυτό το ακίνητο κατά την απόκτηση (αγορά) ή την κληρονόμηση/δωρεά από γονείς ή συγγενείς, σε συνδυασμό με το προαπαιτούμενο γιααπελευθέρωση των πλειστηριασμών, συνιστά μέτρο που οδηγεί στη δήμευση της λαϊκής κατοικίαςπολλών χιλιάδων νοικοκυριών. Αν προσθέσει κανείς και τη νέα σειρά μέτρων λιτότητας τα οποία έχουν τεθεί ως προαπαιτούμενα από την «τερατόικα» και πρόκειται να συρρικνώσουν περαιτέρω το εισόδημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, συμπληρώνεται το παζλ της οικονομικής - κοινωνικής καταστροφής.

H λαϊκή κατοικία αναμένεται να αποτελέσει για μια ακόμη φορά «βορά» στα «νύχια» τραπεζιτών και"γερακιών" - distressed funds.

Έχουμε ως δεδομένο, μάλιστα, ότι ο εισπρακτικός στόχος δεν αλλάζει και φτάνει στα 5,3 δις για την διετία 2015-2016. Ενώ με βάση και το γεγονός, ότι σίγουρα και φέτος (αν όχι και του χρόνου), ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογισθεί με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας ξεπερνούν κατά , τουλάχιστον, 50% τις εμπορικές τιμές, είναι δεδομένο ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την χειμαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία.

Ο ΕΝΦΙΑ, δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της τελευταίας σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης της προηγούμενης συγκυβέρνησης ,μετά τις κολοσσιαίες μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις και μετά την κατεδάφιση του όποιου «αποθνήσκοντος» κοινωνικού κράτους στη χώρα μας ,με στόχο ένα νέο κύμα βίαιης αναδιανομής πλούτου από τις υποτελείς τάξεις στις ανώτερες κοινωνικές τάξεις .

Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταργηθεί με στόχο την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, να αντικατασταθεί από ένα Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, σε συνδυασμό με την αντικατάσταση της φορολογικής κλίμακας με νέα, την επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ, καθώς και τησταδιακή θέσπιση περιουσιολογίου.

2 σχόλια:

 1. το 99% που ψήφισε συριζα, τον ψήφισε για να καταργήσει τον ενφια
  απλά πράματα, δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
  το συνταγμα πρέπει να αναθεωρηθεί, ή μάλλον να φτιάξουμε ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

  με αρχές της δημοκρατίας μέσα όπως ΑΝΑΚΛΗΤΟΤΗΤΑ
  δεν γίνεται ο άλλος να τάζει και μετά να κάνει τα ανάποδα
  για τίποτα δεν αποφασίζει ο λαός
  ούτε καν τα δημοψηφίσματα δεν σέβονται

  επανάσταση και νέο σύνταγμα
  γιατί μας ΠΟΛΕΜΑΝΕ
  ας αντεπιτεθούμε
  με όποιον τρόπο μπορούμε
  ότι μπορούμε να τους ρήξουμε και να τους κάνουμε ζημιά
  απτο πιο απλό, ότι μπορεί ο καθένας

  ΑπάντησηΔιαγραφή