Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Αλ. Τσίπρας: Το Ελληνικό είναι κατάθεση ψυχής*

Αλ. Τσίπρας: Το Ελληνικό είναι κατάθεση ψυχής*
«Για μας το Ελληνικό δεν είναι ένα πρότζεκτ, αλλά κατάθεση ψυχής, είναι το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης, της κινηματικής και συλλογικής δράσης. Είναι η εναλλακτική αντίληψη που έχουμε για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί η μάχη για να μετατραπεί το Ελληνικό σε Μητροπολιτικό Πάρκο, ανοιχτό σε όλους και όλες τους πολίτες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος. Μία αρμονική, λειτουργική και περιβαλλοντική αξιοποίηση ενός σημαντικού αποθέματος δημόσιου, ελεύθερου χώρου, μέσα στο τραυματισμένο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας, όπως τόνισε.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα απίστευτο σκάνδαλο από μόνο του, ένα εκτροφείο σκανδάλων. «Είναι πρωτοφανές και αδιανόητο, μια κλίκα να αποφασίζει για το μέλλον του δημόσιου πλούτου, δίχως διαφάνεια, δίχως κοινοβουλευτική εποπτεία και έλεγχο, λες και πρόκειται για τα αμπελοχώραφα που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι «όλες οι συμβάσεις, όλες οι παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου, θα επανελεγχθούν ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές που σύντομα θα δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, στον ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνέχισε: «Ας το έχουν όλοι αυτό καλά στο μυαλό τους». Και όπου η νέα Βουλή θα κρίνει, ότι το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλίζεται, δε θα διστάσουμε να ακυρώσουμε ή να αναθεωρήσουμε συμβάσεις και ειλλημένες αποφάσεις. Και κάτι ακόμα: Τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί. Όσοι με πράξεις ή παραλήψεις έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, θα κριθούν από τη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλήψεις τους».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν αναφέρθηκε στους αγώνες που έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του Ελληνικού – και όχι μόνο. «Στο Ελληνικό όλα αυτά τα χρόνια συγκρούονται δύο κόσμοι. Αυτός που υπερασπίζεται με αγώνες το δημόσιο συμφέρον και αυτός που ευνοεί τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αυτός που υπερασπίζεται την ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και αυτός που προωθεί την Fast track εκποίηση. Αυτός που υπερασπίζεται τη βιώσιμη ανάπτυξη, τους ελεύθερους χώρους, τη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο, τη προοπτική του μητροπολιτικού πάρκου και αυτός που στόχο έχει να μετατρέψει την περιοχή σε ένα θύλακα τζόγου, τσιμέντου και πλούτου για τους λίγους».
…………………………………………………………………………………………………
*Αποσπάσματα από δημοσίευμα  ομιλίας του  τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εν όψει των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, στις 27.2 2014 στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης”, στην Αργυρούπολη.
Τι πιστεύει σήμερα  από αυτά που είπε τότε για το ΤΑΙΠΕΔ  και τι προτίθεται να κάνει για το Ελληνικό, ο σημερινός  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας;
  Π.Τ

3 σχόλια:

  1. Η ερώτηση είναι ρητορική να υποθέσω Π.Τ.! Το τι πιστεύει και το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση το έχει αποδείξει ήδη ξεκάθαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι προτίθεται να κανει; Θα προωθήσει την επένδυση του κυρίου Λάτση. Δυνητικά, δεδομένου ότι η .. Αριστερά "του ΚΩΛΟΥ" αρέσκεται στον .. πλουραλισμό και την,, διαφάνεια.. μπορει να προωθήσει τη συνεκμετάλλευση του οικοπέδου με τον Μπόμπολα.
    Αυτά προτίθεται να κάνει.

    ΥΓ Α και πού είσαι μάστορα; Πιάσε και ένα συντελέστη δόμησης σένιο να κάνουμε και κανένα πανωσήκωμα. Ξέρεις εσυ.. Σου τα μαθε ο μπαμπάκας σου επί Παττακού, επι ΧΟΥΝΤΑΣ.. Φασιστάκια.. Σκαπανείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή