Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση ΤΣΜΕΔΕ: ισότητα στην αδικία και στην εκμετάλλευση

ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με την έκδοση της εγκυκλίου "Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 39 του Ν.4331/2015 - Επιλογή κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας από τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ"

Δε φτάνουν τα ημίμετρα του πρόσφατου νόμου Ν.4331/2015, η εγκύκλιος του Υπουργείου Ασφάλισης κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα αποκαθιστώντας την ισότητα στην αδικία μεταξύ παλαιών και νέων ασφαλισμένων. Προσφέρει δηλαδή την προσωρινή επαναφορά των εισφορών μόνο σε όσους δε χρωστάνε ή έχουν ρυθμίσει τις οφειλές (και συνεχίζουν να πληρώνουν φυσικά). Εξαιρούν με τον τρόπο αυτό την πλειοψηφία των συναδέλφων με οφειλές.
Απ' όσο γνωρίζουμε βέβαια καμία εγκύκλιος δε μπορεί να τροποποιήσει νόμο, όπως κάνει η συγκεκριμένη εγκύκλιος προσθέτοντας επιπλέον απαγορεύσεις.

υγ1. υπογράφει η κα Λέκκα, μη μας πείτε ότι δε σας έλειψε... 
υγ2. θα επιμείνουμε μέχρι τέλους (δικού μας ή δικού τους) - ακύρωση των αυξήσεων, μείωση των εισφορών, απαλλαγή όσων δεν έχουν εισόδημα, ταμείο ανεργίας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 29/07/2015
Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους μας (παλαιό και νέο ασφαλιστικό) σχετικά με την έκδοση της σχετικής υπουργικής εγκυκλίου υπ.αριθμ: Φ.10043/οικ.32742/811 με θέμα "Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 39 του Ν.4331/2015- Επιλογή κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας από τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ".
Τονίζουμε δε την προσοχή στους παλαιούς και νέους ασφαλισμένους μας οι οποίοι θα πρέπει να μην έχουν οφειλές προς το ΕΤΑΑ μέχρι την 31/12/2014 ή να βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών και να καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του Α' εξαμήνου 2015.
Επομένως, όσοι επιθυμούν να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης και ειδικά για τον διακανονισμό του Ν.4321/2015 η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης διακανονισμού παραμένει μέχρι την 31 Ιουλίου 2015 στις 12.00 μμ μέσω του site του ΤΣΜΕΔΕ, ενώ παράλληλα ισχύει η υποβολή αίτησης του εν λόγω διακανονισμού για τους ασφαλισμένους μας με την φυσική τους παρουσία (ή με εξουσιοδότηση σε περίπτωση αδυναμίας του ιδίου) στην κεντρική υπηρεσία ή στα κατά τόπους γραφεία /τμήματα.

ΜΑΡΙΑ ΛΕΚΚΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Ε.Τ.Α.Α. - ΤΟΜΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου