Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής για την Πρωτομαγιά

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100, 114 75 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282 FAX:210 64.61.296 e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr
Αθήνα, 28 Απριλίου 2015
Αρ. Πρωτ. : 4158
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο αγώνας, για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, σθεναρά και αδιαπραγμάτευτα, για την εργατική τάξη. Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.
Τη φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ βρισκόμαστε υπό τον πολιτικό εκβιασμό των «δανειστών» και του Κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ αλλά και των εγχώριων συμφερόντων - και κάτω από το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούν, με στόχο στην πλήρη υποταγή και την ταπείνωση και της νέας κυβέρνησης, όπως ακριβώς και των προηγούμενων.
Επιχειρούν να πνίξουν το δικαίωμα των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού, να αγωνίζονται να αλλάξουν τη ζωή τους και την πορεία της χώρας ,ώστε να “συνετιστούν” όλοι οι λαοί και οι εργαζόμενοι.
Γι’ αυτό, ο αγώνας για ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, για τη διαγραφή του χρέους ώστε να μη γίνει η χώρα μας αποικία χρέους και προτεκτοράτο των τοκογλύφων δανειστών, ο αγώνας για εθνικοποίηση των τραπεζών, για χώρα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική που θα ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές και θα ανασυγκροτηθεί προς όφελος του λαού και των εργαζομένων, συνεχίζεται και είναι σκληρός και ανελέητος.
Αυτή την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, στην πρώτη γραμμή της μάχης, είναι η ανατροπή των μνημονικών μέτρων, η αταλάντευτη μάχη κατά των ιδιωτικοποιήσεων, η πάλη για την ανάκτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, η πλήρης επαναφορά του θεσμού των ΣΣΕ, η επιβίωση των άνεργων, ο έλεγχος και η αποτροπή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η επαναφορά των διωχθέντων υπαλλήλων στο δημόσιο, η προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
H φετινή απεργία και διαδήλωση για την Πρωτομαγιά είναι μεγάλος σταθμός για όλους τους εργαζόμενους. Είναι το σημείο που θα ενώσουμε τις φωνές και τις διεκδικήσεις μας, για να κερδίσουμε όλα όσα παλεύαμε τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο σχετικό μας κείμενο.
Με βάση αυτά δεν υποχωρούμε στους εκβιασμούς, δε σκύβουμε το κεφάλι, δεν κάνουμε πίσω.
Καλούμε τους συναδέλφους σε συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις, σε ενεργό συμμετοχή στο σωματείο και τις διεκδικήσεις του.

1 σχόλιο:

  1. ΣΙΚΑΓΟ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1886
    Με αίτημα αιχμής την καθιέρωση του 8ωρου ξεσπούν μεγαλειώδεις απεργίες χιλιάδων εξαθλιωμένων εργατών που αργοπέθαιναν δουλεύοντας σα δούλοι από 12 ως 16 ώρες την ημέρα. Οι απεργοί εργάτες του Σικάγο αντιμετωπίζονται με ωμή βία από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και τους πληρωμένους μπράβους των εργοδοτών. Επακολουθούν σφοδρές συγκρούσεις. Στη συνέχεια, μέσω μιας στημένης δίκης-παρωδίας, 4 πρωτοπόροι μαχητές απεργοί της εξέγερσης οδηγούνται στις αγχόνες. Ατρόμητοι οι ηρωικοί μελλοθάνατοι τραγουδούν επαναστατικούς ύμνους του εργατικού κινήματος, ενώ ακόμη και την ύστατη ώρα, μπροστά στα ικριώματα, καταγγέλλουν με γενναιότητα το ένοχο σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς. Ένας από αυτούς, ο Αύγουστος Σπάις, θα φωνάξει πριν τον κρεμάσουν: «Θα έρθει κάποτε ο καιρός που η σιωπή του θανάτου μας θα είναι πιο δυνατή από τις φωνές μας που στραγγαλίζετε εδώ σήμερα»! Τα επόμενα χρόνια το 8ωρο κατοχυρώνεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή