Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Το τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ σχετικά με την επιβολή του νέου χαρατσιου από το ΤΕΕ στα μελετητικά πτυχία

Αναρτούμε απόφαση της 21.4.2015 του ΔΣ του Τμήματος Αττικής σχετικά με την επιβολή του νέου χαρατσιου από το ΤΕΕ στα μελετητικά πτυχία. 
 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΤΕΕ ΣΤΑ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε φέτος τους μηχανικούς κατόχους ατομικών μελετητικών πτυχίων. Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επιβαρύνει την ετήσια εισφορά στο ΤΕΕ από 1/1/2015, με ένα επιπλέον οριζόντιο χαράτσι στους κατόχους μελετητικών πτυχίων.
Η παραπάνω απόφαση είναι αντικοινωνική και εκτός τόπου και χρόνου, καθώς το χαράτσι έρχεται σε περίοδο ιδιαίτερα μεγάλης κρίσης και πρωτοφανούς «υφεσιακής πορείας της οικονομίας» που πλήττει άμεσα τη δυνατότητα για εργασία των μηχανικών. Η δραματική μείωση του ΠΔΕ λόγω μνημονίων και μεσοπρόθεσμου έχει άμεση και βαριά επίπτωση στην προκήρυξηανάθεση νέων μελετών, στην αναστολή εκπόνησης πάρα πολλών καθώς και στην «παύση πληρωμής» ολοκληρωμένων σταδίων ή συνολικά.  Επιπλέον το χαράτσι αφορά με οριζόντιο τρόπο όλους τους κατόχους ατομικών μελετητικών πτυχίων, ανεξάρτητα από το πόσο δουλεύουν, αν είναι άνεργοι, ακόμα και αν λόγω ασφαλιστικών χρεών δεν είναι καν σε θέση να τα χρησιμοποιήσουν.
ΚΑΛΟΥΜΕ:
Τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. να καταργήσει άμεσα την παραπάνω εισφορά. Όσες έχουν ήδη πληρωθεί να επιστραφούν ή να συμψηφιστούν με τη συνδρομή του επόμενου έτους.
Τα μέλη του ΣΑΔΑΣ Αττικής, που τα αφορά, να αρνηθούν να πληρώσουν. 



Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος
Αντώνης Μαούνης
 

Η Γεν. Γραμματέας
Ελένη Βαφειάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου