Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Οι διώξεις και η Πανεπιστημονική

Χθες ενημερώσαμε σχετικά με την απόφαση της Α/ΤΕΕ την οποία υποβάλαμε ως συσπείρωση και έγινε αποδεκτή με μεγάλη πλειοψηφία, ώστε να εκφραστεί ομόθυμα η αλληλεγγύη στους 8 διωκόμενους συναδέλφους (μεταξύ αυτών και 4 μελών της συσπείρωσης). Αλγεινή εντύπωση μας έκανε η τοποθέτηση της Πανεπιστημονικής, η οποία αρνήθηκε να ψηφίσει την απόφαση αυτή, ώστε να εκφραστεί ομόφωνα η αλληλεγγύη, αλλά επέμεινε μέχρι τέλους στο κείμενο που ακολουθεί. Στο κείμενο της ξεχνά (;) να αναφέρει (ούτε μια λέξη) τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ (και μοναδικό καταγγέλοντα) "συνάδελφο" κο Σελλιανάκη, την κυβέρνηση που τον τοποθέτησε, το θεσμικό (μνημονιακό) πλαίσιο που υπηρέτησε, τον πολιτικό χαρακτήρα των διώξεων (και όχι απλά "ανωμοτί καταθέσεων"). Αποτελεί ένα κατεξοχήν γενικόλογο κείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση συνδικαλιστικής δίωξης (πιθανά να είναι κιόλας, παρμένο από τον αυτόματο παραγωγό ψηφισμάτων του χώρου αυτού).



Η υπενθύμιση βέβαια των τοποθετήσεων της Πανεπιστημονικής την περίοδο 2013-2014, απέναντι στις κινητοποιήσεις της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών, της ΕΜΔΥΔΑΣ, του ΣΜΤ και του ΤΕΕ θα φωτίσει περισσότερο τη στάση αυτή. 

Αντιγράφουμε από τότε:


ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» ΤΟΥ Τ.Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ»

Την Πέμπτη 20-2-2014, τη «γνωστή ώρα» του μεσημεριού, η ηγεσία του ΤΕΕ με τους όψιμους(;) συνοδοιπόρους της, της «Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών», έδωσε άλλη μια παράσταση του κακοστημένου έργου «κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό» στο γνωστό θέατρο της αίθουσας των ΔΣ του ΕΤΑΑ. Συμπρωταγωνιστές, ο Πρόεδρος του ΕΤΑΑ (ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο επιτέλους, που θα’λεγε και κάποιος γνωστός…), η Γενική Διευθύντρια Εισφορών του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ και ορισμένοι άλλοι, λιγότερο γνωστοί, «αστέρες» του συμπαθητικού μας μικρόκοσμου. Το αντικείμενο του έργου, πασίγνωστο: να σταλούν για ένα ακόμα εξάμηνο τα ειδοποιητήρια στους συναδέλφους με τις «παλιές» εισφορές και όχι τις αυξημένες, όπως προβλέπει ο τελευταίος νόμος για το «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα.
Στην κινητοποίηση καλούσε επίσης το ΤΕΕ και το σχήμα της λεγόμενης «Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών» που περιορίζουν το περιεχόμενο των διεκδικήσεων τους στην αναβολή της επιδείνωσης της κατάστασης και λήψης νέων μέτρων και ταυτόχρονα αποπροσανατολίζουν το κίνημα από τον πραγματικό ένοχο της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων μηχανικών. 

http://www.dpk.tee.gr/Main_News%202014/ASFALISTIKO%204ar2014.htm
Αυτόν τον πραγματικό αντίπαλο, την αιτία της αντιασφαλιστικής πολιτικής, αντικειμενικά, συγκαλύπτει η γραμμή της «Ανοιχτής Συνέλευσης» που τελικά, άσχετα από προθέσεις, εξαντλεί την αντίδρασή μας σε συμβολικά μαζέματα στο ΕΤΑΑ, σε ψευδεπίγραφες κινητοποιήσεις όπου ορισμένοι «μόνιμοι αντιπρόσωποι» συνδικαλιστές με την αλληλεγγύη λίγων φοιτητών  διαπραγματεύονται με την ηγεσία του ΕΤΑΑ τους όρους σφαγής των δικαιωμάτων μας. Η γραμμή αυτή πάει μαζί με την εξαγγελία κινητοποιήσεων χωρίς γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις Σωματείων για απεργιακή κάλυψη, των οποίων τον προσανατολισμό, το περιεχόμενο και το πρόγραμμα δε συζητά ούτε καν το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών που τάχα τις εξαγγέλλει


Είναι απαραίτητο να μην επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η πάλη μας στην κάλπικη μορφή που επέλεξε το ΤΕΕ για μαζικές  νομικές προσφυγές για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων,  για την τραγελαφική πίεση στο ΔΣ του ΕΤΑΑ… για αναστολή αποστολής των ειδοποιητηρίων την ώρα που τα ειδοποιητήρια έχουν ήδη αποσταλεί και  την αναστολή των πληρωμών μέχρι την εκδίκασή τους από το ΣτΕ, που είναι το βασικό αίτημα του ΤΕΕ, αίτημα με προφανή στόχο να εκτονώσει την αγανάκτηση των μηχανικών σε ανώδυνες ατραπούς και να καθαγιάσει την ηγεσία του στα ψευτοκινηματικά νερά της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών, ένα σχήμα στο οποίο, στο όνομα της «άμεσης δημοκρατίας του κινήματος», συναποφασίζουν «θύτες» και «θύματα». Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Συσπείρωσης στη ΔΕ του ΤΕΕ, που είπε ότι «Το κυβερνητικό βέτο στην απόφαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ είναι δεδομένο, αλλά τουλάχιστον θα ξεπλύνουμε την απαράδεκτη στάση των  φορέων των μηχανικών» είναι αποκαλυπτική για τη πραγματική στόχευση της κινητοποίησης.

Η απόφαση της Αριστερής Πρωτοβουλίας και των συμπαρομαρτούντων της στη Γ.Σ. του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών να σύρει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών πίσω από αυτές τις άσφαιρες κινητοποιήσεις του ΤΕΕ και της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών επισείει  πελώριες πολιτικές ευθύνες. Οι τάχα καταγγελτικες για το ΤΕΕ ανακοινώσεις της Αριστερής Πρωτοβουλίας αναδείχθηκαν κάλπικες, κενό γράμμα. Ακολουθώντας τον γνωστό Μανώλη που χτίζει ανώγια και κατώγια … στα λόγια υποτίθεται ότι καταγγέλει το ΤΕΕ και  τη στάση του, και τάχα συμφωνεί ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να κατευθύνονται στο υπουργείο εργασίας.  Στη πράξη όμως  αρνήθηκε ακόμα και την πρόταση της ΕΣΑΚ για μετατροπή της άσφαιρης κινητοποίησης του ΤΕΕ έξω από το ΕΤΑΑ, την ερχόμενη Πέμπτη 11 Απρίλη, σε μαχητική διαδήλωση προς το Υπουργείο Εργασίας που θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στον απεγκλωβισμό των μηχανικών από την άσφαιρη κινητοποίηση του ΤΕΕ και να φωτίσει τον πραγματικό αντίπαλο, την αντιασφαλιστική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων. Φαίνεται ότι οι κινητοποιήσεις θα στοχεύσουν το υπουργείο εργασίας στο μέλλον… Προς το παρόν αρκεί, μαζί με το ΤΕΕ, το κίνημα να κάνει κάθε Πέμπτη πικ -νικ έξω από το ΕΤΑΑ….με κατανάλωση τομάτας –αυγού και γιαουρτιού.

http://www.dpk.tee.gr/Main_News%202014/MEIWSH%20EIFORWN%20TWRA.pdf

2 σχόλια:

  1. Επειδή σας οφείλεται μια απάντηση για το λιβελλογράφημά σας...

    http://www.dpk.tee.gr/Main_News%202015/fonazei%20o%20kleftis.pdf

    Γρηγόρης Γρηγοριάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για το χρόνο που μας αφιερώσατε γράφωντας 2 ολόκληρες σελίδες για να δικαιολογήσετε, τα αδικαιολόγητα.
    Η ανάγνωση απλά των 2 ψηφισμάτων νομίζω ότι φωτίζει επαρκώς τις διαφορές μας

    Πετρόπουλος Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή