Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών για την απεργία στις 9 Απρίλη 2014

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών για την απεργία στις 9 Απρίλη 2014
Συνάδελφε,
Μέσα σε συνθήκες κατάρρευσης του πολιτικού σκηνικού, η κυβέρνηση προχωρά στην μαζική αποδιάρθρωση κοινωνικών υποδομών, εργασιακών σχέσεων και κανόνων κοινωνικής συμβίωσης, εφαρμόζοντας ουσιαστικά ένα νέο άτυπο μνημόνιο με την μορφή του χαοτικού πολυνομοσχέδιου.
Η γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε ως επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι και που έχει στόχο την εργασία μας, τα βασικά περιουσιακά μας στοιχεία και τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την δική μας συλλογική δράση. Με την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών και τον συντονισμό μας με άλλες κινηματικές συλλογικότητες, έχουμε καταφέρει να αναστείλουμε προσωρινά την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών και εισπρακτικών κυβερνητικών μέτρων στον κλάδο μας. Όμως η επίθεση που δεχόμαστε δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο κλάδο: αφορά όλη την κοινωνία –στοχεύοντας ειδικά στον κόσμο που ζει από την δουλειά του– και είναι σαρωτική. Γνωρίζουμε ότι οι επιτυχίες μας μπορεί να είναι βιώσιμες μόνο στα πλαίσια ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος που θα έχει στόχο την ανατροπή του ληστρικού αντιδημοκρατικού καθεστώτος που σαρώνει την κοινωνία και την ζωή μας.
Σε καλούμε στην απεργία και πορεία της 9ης Απριλίου έχοντας την πρόθεση να συναντηθούμε με τα άλλα πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας, να συγκροτήσουμε μαζί ένα ενιαίο κοινωνικό μέτωπο και να οργανώσουμε την αντίστασή μας ξεκινώντας από κλαδικές και τοπικές πρωτοβουλίες αντίστασης βασισμένες στην αυτοπρόσωπη συμμετοχή και στην συλλογική δράση. Έχουμε πλήρη επίγνωση της χρεοκοπίας των κεντρικών συνδικαλιστικών φορέων και “εκπροσώπων”, αλλά και του γεγονότος ότι η αποκατάσταση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας προϋποθέτει την δραστηριοποίηση και τον γενικό συντονισμό όλων των πληττόμενων κοινωνικών δυνάμεων.
Θα συναντηθούμε στις 10.30πμ (αυστηρά) στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου, μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία. Στην συνέχεια θα πορευτούμε προς το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 28), όπου στις 11πμ θα συναντήσουμε την ΕΜΔΥΔΑΣ και φορείς μηχανικών και από εκεί όλοι μαζί, θα ενωθούμε με την κεντρική πορεία προς την Βουλή.
Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου