Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών στο Σύνταγμα, Κυριακή 30/3/14 6.30μμ

Συνάδελφοι, 
   Η νέα συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας έρχεται να πιέσει την ήδη εξαθλιωμένη κοινωνία. Το πρωτογενές “πλεόνασμα”, το αποτέλεσμα δηλαδή χρόνιας φοροληστρικής πολιτικής και αφαίμαξης λειτουργεί ως άλλοθι για την περαιτέρω περιστολή κοινωνικών δαπανών, εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους και συνέχιση του κύματος απολύσεων – διαθεσιμοτήτων.
  Το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει:
  • νέες μειώσεις μισθών και παράλληλα πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (κατάργηση τριετιών και ωριμάνσεων). 
  • μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, με τα ασφαλιστικά ταμεία στα όρια της χρεοκοπίας 
  • νέες περικοπές για τις συντάξεις πείνας.
  • νομιμοποίηση του λοκ άουτ και ασφυκτικό περιορισμό στα όρια της κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας 
  • πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. 
   Ακόμα περιλαμβάνει, διατάξεις για την απελευθέρωση της τιμής και των σημείων πώλησης των φαρμάκων και προσαρμογή των εμπορικών δομών προς όφελος των πολυεθνικών ομίλων, όπως φάνηκε από την “διαπραγμάτευση” για το γάλα.
 
   Σε αυτή τη δέσμη μέτρων οι μηχανικοί δεν μένουν απέξω τόσο ως κομμάτια της κοινωνίας όσο και ειδικά ως πληττόμενο στρώμα. Το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο σπρώχνει στα βράχια το ήδη καταληστευμένο ΤΣΜΕΔΕ. Λειτουργεί ως συνέχεια της ληστείας του PSI,  της επιλεκτικής εισφοροδιαφυγής κράτους και μεγαλοεργοδοτών ενώ παράλληλα πιέζει περαιτέρω όλους τους ασφαλισμένους, απειλώντας -εκτός του ΚΕΑΟ- με κατασχέσεις μέσω ΗΔΙΚΑ.  Το επάγγελμα του μηχανικού διαλύεται μέσα σε 4 άρθρα, ενώ περαιτέρω περικοπές σε συντάξεις και μισθούς οδηγούν σε απόγνωση και στην πλήρη καταστροφή έναν κλάδο όπου ήδη το 50% αδυνατεί να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές. Παράλληλα, από 1 Ιούνη 2014 καταργείται η θεώρηση βιβλιαρίων υγείας.
 
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ
  • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ  
  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΤΕΕ, ΝΙΚΗΣ 4  ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το λαό παλεύουμε για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και όσων τις υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου