Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση της συσπείρωσης σε δημοσίευμα των Νέων



Με έκπληξη διαβάσαμε το ρεπορτάζ σας της 26ης Νοεμβρίου με τίτλο «Εκλογές ΤΕΕ: Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε ναυάγιο». Το εν λόγω δημοσίευμα είναι σκόπιμα γεμάτο από ανακρίβειες, ψεύδη και διαστρεβλώσεις και εντάσσεται στην επιχείρηση δυσφήμισης της Αριστεράς και κάθε φωνής αντίστασης απέναντι στην πολιτική των Μνημονίων, που έχουν αναλάβει εργολαβικά τα ΜΜΕ του «συγκροτήματός» σας. Είναι σε όλους, εκτός ίσως από την εφημερίδα σας, ευρύτατα γνωστό ότι :.
Ουδέποτε ο συνάδελφος Γ. Αλαβάνος υπήρξε μέλος της συσπείρωσης, πόσο μάλλον επικεφαλής της όπως αναφέρετε. Σκοπίμως(;) μπερδεύετε τη "Συνεργασία Αριστερών Μηχανικών" επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γ. Αλαβάνος και άλλοι, η οποία διοίκησε επί σειρά ετών το επιμελητήριο (σε συνεργασία με τις παρατάξεις του δικομματισμού), με τη "Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών" η οποία επί 30 χρόνια αποτέλεσε μια ανεξάρτητη αριστερή παράταξη η οποία στάθηκε απέναντι σε όλες τις μέχρι τώρα Διοικήσεις του Επιμελητηρίου (που συναίνεσαν στην κλοπή των αποθεματικών μας από την Τράπεζα Αττικής και στις αυξήσεις εισφορών) και απέναντι στις κρατικές πολιτικές απαξίωσης του επαγγέλματος και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Η συσπείρωση επί 30 χρόνια δεν αποτέλεσε, δεν αποτελεί και δεν θα αποτελέσει κομματικό μαγαζί κανενός, αλλά μια ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική, αριστερή, κινηματική παράταξη. «Στην παράταξη μας βρίσκονται συναγωνιστές από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του σχεδίου Β καθώς και δεκάδες ανένταχτοι συνάδελφοι, ποτέ όμως δεν εφησυχάσαμε, ούτε αρκεστήκαμε σε απλή μεταφορά ή αναπαραγωγή κεντρικών πολιτικών σχεδιασμών». Κινούμαστε με βασικό γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πληττόμενων συναδέλφων και όχι για να υπηρετήσουμε πολιτικά παιχνίδια.
Η απαξιωτική αναφορά σας σε «υπερήλικα στελέχη» της Συσπείρωσης, αποτελεί δείγμα του ελλείμματος δημοκρατίας που σας χαρακτηρίζει και επιπλέον είναι παντελώς ψευδής. Με μια απλή ματιά στα ψηφοδέλτια μας αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία των μελών μας είναι νέοι συνάδελφοι – από αυτούς που οι πολιτικές των κυβερνήσεων που στηρίζετε τους στέλνουν στη μετανάστευση, στην ανεργία, στην απόγνωση.
Αποκορύφωμα του μακιαβελισμού σας και των κατασκευασμένων πληροφοριών που παραθέτετε, αποτελεί η εμπλοκή της Συσπείρωσης στα σχέδια επανεκλογής κου Σπίρτζη στην προεδρία του ΤΕΕ.  Είναι σαφές ότι μετά τα στραπάτσα που έχουν φάει μια σειρά από στελέχη της δική σας πολιτικής χορηγίας, στην προσπάθεια κεντροαριστερής ανασύνθεσης των μνημονιακών πολιτικών, τα ελάχιστα εναπομείναντα χρειάζονται κάποια τόνωση.  Σε ότι μας αφορά, έχουμε έγκαιρα ξεκαθαρίσει ότι δεσμευόμαστε για «καμιά συνεργασία με το μεταμφιεσμένο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, την ΔΚΜ ή με δυνάμεις που ενδεχομένως επιλέξουν να συνεργαστούν με αυτούς τους χώρους στο ΤΕΕ».
Περιοριζόμαστε σε αυτά λόγω χώρου και απαιτούμε δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για επανόρθωση.
Μια απλή ανάγνωση των κειμένων μας και της ιστοσελίδας μας θα σας έδινε πλούσιο υλικό για πολύ πιο ενδιαφέροντα ρεπορτάζ από το χώρο των μηχανικών. Θα σας προτείναμε για παράδειγμα να διερευνήσετε πως οι πολιτικές, που η εφημερίδα σας στηρίζει, έχουν οδηγήσει το 40% των μηχανικών σε αδυναμία εξόφλησης των εισφορών τους, σε απώλεια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σε κίνδυνο δήμευσης των όποιων περουσιακών στοιχείων τους έχουν απομείνει.

συσπείρωση αριστερών μηχανικών
28/11/2013

1 σχόλιο:

  1. Οπως είπαμε ξανά με το συγκρότημα η συσπείρωση έχει προηγούμενα απο παλιά.Οταν πρωτοστατουσε στη μη επέκταση του Μεγάρου μουσικής του Ιερου Τεμένους του Συγκροτήματος.Να μη σταλεί στο συγκρότημα αλλά σε άλλες εφημερίδες ως δελτίο Τύπου.Δεν πρέπει να τους κάνουμε την τιμή να τους απαντήσουμε.Αλλα να τους επιτεθούμε για το ειδος της δημοσιογραφιας που κανουν απο άλλες εφημερίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή